Haluatko eroon tupakkatuotteista?

Tupakoinnin lopettaminen on elämäsi paras päätös! Tilaa tästä aloituspaketti, jonka avulla myös pysyt erossa tupakasta!

Aloituspaketin avulla pääset heti lopettamisen makuun eikä tupakanhimo pääse yllättämään.

249,00
149,00
114,90
79,00

Tupakoinnin tai nuuskan käytön lopettaminen voi aiheuttaa vieroitusoireita, kuten unettomuutta, alakuloisuutta, ärtyneisyyttä tai lisääntynyttä ruokahalua.
Nikotiinipussien avulla vältät ikävät vieroitusoireet ja saat nauttia tupakkavapaasta elämästä täysin rinnoin!

Muut nikotinikorvaushoitotuotteet, kuten purkat, aiheuttavat usein vatsavaivoja, leukojen kipeytymistä tai päänsärkyä. Hyvän makuisten nikotiinipussien avulla pääset eroon tupakkatuotteista vaivattomasti, säryttömästi ja nopeasti. Purkkaa ei voi syödä joka tilanteessa ja suusuihkeetkin saattavat näyttää epäilyttävältä kesken luennon tai kokouksen. Hyvänmakuinen nikotiinipussi pysyy piilossa ja estää tupakanhimon tehokkaasti.

Lue lisää vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen blogistamme

Nikotiinipussit ja nikotiininuuskat nopeasti netistä

Vain meiltä, vain teille.
Kaikki tuotteemme yksinoikeudella vain nikotiinipussit.com verkkokaupasta.

100% VARMA JA NOPEA
TOIMITUS

Kaikkiin yli 150€ ylittäviin tilauksiin tarjoamme ilmaisen toimituksen. Toimitamme tuotteet kotimaisella Smartpostilla, toimitusarvio 3-5 vuorokautta.

SUOMALAINEN
ASIANTUNTIJAPALVELU

Asiakaspalvelutiimimme on valmiina palvelemaan sinua ja vastaamaan kiperimpiinkin kysymyksiin. Testaa asiakaspalvelumme, se on nopea!

TILAAMINEN TÄYSIN
LAILLISTA

Voit tilata kaikkia valikoimissamme olevia nikotiinipusseja maksimissaan 3kk käyttöä vastaavan määrän. Maksimi tilausmäärä on 108 rasiaa.

Mitä paketit sisältävät

MEGA

50 PRK

249€

Yksittäin ostettuna 295€!
Säästät 46€

 

Mega -paketti sisältää kuukausittain vaihtuvan 50 purkin sekoituksen suosituimpia nikotiinipussejamme.

MAXI

30 PRK

149€

Yksittäin ostettuna 177€!
Säästät 28€

 

Maxi -paketti sisältää kuukausittain vaihtuvan 30 purkin sekoituksen suosituimpia nikotiinipussejamme.

SEMI

22 PRK

114,90€

Yksittäin ostettuna 128,80€!
Säästät 13.9€

 

Semi -paketti sisältää kuukausittain vaihtuvan 22 purkin sekoituksen suosituimpia nikotiinipussejamme.

MINI

15 PRK

79€

Yksittäin ostettuna 88,50€!
Säästät 9,5€

 

Mini -paketti sisältää kuukausittain vaihtuvan 15 purkin sekoituksen suosituimpia nikotiinipussejamme.

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakoinnin lopettaminen on noussut puheenaiheeksi entistä enemmän koronapandemian aikana. Tieto siitä, että tupakointi lisää vakavan koronasairauden riskiä huomattavasti, on saanut tuhannet suomalaiset etsimään uusia, tehokkaita keinoja tupakoinnin lopettamiseksi.

Tupakointi on Suomessa vähentynyt jo pitkän aikaa joka vuosi, mutta koronapandemian puhkeaminen on vauhdittanut lopettamispäätöksien syntymistä entisestään.

Tupakoinnin haitat

Tupakoinnista aiheutuvat terveyshaitat ovat valtavia. Maailmassa kuolee noin 8 miljoonaa ihmistä vuosittain tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin ja esimerkiksi Suomessa noin joka kolmas syöpä on tupakoinnin aiheuttama. Tupakointi lyhentää elinikää keskimäärin lähes kymmenen vuotta.

Tupakointi on lukemattomien sairauksien riskitekijä ja aiheuttaa pelkästään Suomessa noin 5000 kuolemaa joka vuosi. Tunnetuin tupakoinnin aiheuttama sairaus on keuhkosyöpä, ja arvioiden mukaan noin 90 % keuhkosyövistä on tupakoinnin aiheuttamia.

Nuuskan käyttämistä on pidetty tupakointia ”terveellisempänä” vaihtoehtona, mutta myös perinteisen nuuskan aiheuttamat haitat ovat valtavia. Nuuska sisältää tuhansia kemiallisia yhdisteitä joista noin kolmekymmentä on todettu syöpää aiheuttaviksi. Nuuskan aiheuttamat haitat yleisterveyden kannalta tärkeälle suunterveydelle ovat merkittäviä. Mikäli olet harkitsemassa tupakoinnin lopettamista, elä siis erehdy ajattelemaan, että piipahdus Nuuskakairan tukussa Haaparannassa olisi oikea konsti aloittaa tupakoinnin lopettaminen.

Vaikka tietämys tupakoinnin haitoista on kasvanut merkittävästi ja tupakointi nuorten keskuudessa on vähentynyt, tupakoinnin pariin ajautuneille lopettaminen ei kuitenkaan välttämättä ole aivan helppoa. Riippuvuus on syntynyt ja hyvin usein tupakasta eroon pääsemiseksi tarvitaan apua, niin läheisten ihmisten tarjoamana tukena, kuin myös nikotiinikorvaushoidon muodossa.

Tupakoinnin lopettamisen hyödyt

Tupakoinnin lopettaminen kannattaa aina ja onkin yksi tärkeimmistä päätöksistä, jonka voit terveyttäsi ajatellen tehdä. Mitä aiemmin lopetat tupakoinnin, sitä enemmän siitä on vaikutusta terveydellesi.

Kun lopettaa tupakoinnin 40 – 45 ikävuoteen mennessä, se vähentää tupakointiin liittyvää kuolleisuutta jopa 90 prosenttia. Kun taas lopettaa tupakoinnin 45 – 54 vuotiaana, se vähentää tupakointiin liittyvää kuolleisuutta noin 50 prosenttia.

Tupakoinnin lopettaminen – hyödyt tuntuvat nopeasti

Ensimmäisten päivien aikana lopettamisen jälkeen veren häkäpitoisuus laskee normaaliksi. Verenpaine alenee ja sydämen syke tasoittuu.

Hengittäminen helpottuu kun keuhkot alkavat puhdistua limasta.

Haju- ja makuaisti paranee nopeasti.

Kahden viikon jälkeen tupakoinnin lopettamisesta fyysinen toimintakyky ja keuhkojen toiminta paranee.

Unen laatu paranee ja unen määrä kasvaa.

Erektiohäiriö paranee noin joka neljännellä miehellä tupakoinnin lopettamisen jälkeen.

Tupakoinnin lopettaminen ei välttämättä ole helppoa

Tupakoinnin lopettaminen voi olla ja usein onkin piinallista puuhaa. Apuvälineitä on lukemattomia ja moni onkin jo kokeillut kaikkea mahdollista. Löytyy nikotiinipurukumia, nikotiinisuihketta, pastilleja, reseptilääkkeitä, inhalaattoria ja nikotiinilaastaria. Tupakoinnin lopettamista suunnitellessa onkin tärkeää olla tietoinen nikotiinikorvaushoito vaihtoehdoista, jotka voivat olla jopa ratkaiseva tekijä siinä, tuleeko tupakoinnin lopettamisesta onnistunut tavoite.

Nikotiinikorvaushoito ja tupakoinnin lopettaminen

Nikotiinikorvaushoitotuotteet ovatkin yksi parhaista konsteista tupakoinnin lopettamiseksi. Korvaushoitotuotteen idea on helpottaa tupakoinnin lopettamisesta aiheutuvia vieroitusoireita ja toimia vähemmän haittoja aiheuttavana korvaustuotteena tupakalle. Haittojen vähentäminen onkin yksi tärkeimmistä näkökulmista tupakoinnin lopettamista harkitsevalle.

Korvaushoitotuotteita Suomessa löytyy niin apteekeista, kuin myös tavallisista kaupoista ja kioskeista. Yleisimmät korvaushoitotuotteet kauppojen hyllyissä ovat nikotiinipurukumi, nikotiinitabletit ja nikotiinilaastari. Lähes kaikki tupakoinnin lopettamista yrittäneet ovatkin varmasti näihin tuotteisiin tutustuneet ja valitettavasti kovin moni on myös joutunut toteamaan kyseisten korvaushoitotuotteiden tehon riittämättömäksi. Tutkimustulosten mukaan esimerkiksi nikotiinipurukumilla tupakoinnin lopettamista yrittäneistä vain noin 10 prosenttia on onnistunut pääsemään eroon tupakasta. 

Tutkimustuloksia maailmalta

Tuoreimman brittitutkimuksen mukaan vain kolme prosenttia nikotiinipurukumin ja -laastarin avulla tupakoinnin lopettamista yrittäneistä, tutkimukseen osallistuneista tupakoitsijasta, oli onnistunut lopettamaan tupakoinnin kokonaan. Samassa tutkimuksessa sähkötupakan avulla lopettamista yrittäneistä koekaniineista peräti 19% oli päässyt kokonaan eroon tupakasta.

Tutkijat muistuttavatkin tiedotteessaan, ettei sähkötupakointikaan ole täysin riskitöntä, vaikkei sähkötupakka sisälläkään tupakkaa eikä tupakan haitallisia palamistuotteita. Sähkösavukkeiden osalta tutkimustietoa pitkältä ajalta on vielä hyvin vähän saatavilla.

Nikotiinipussit eivät olleet mukana tutkimuksessa.

Nikotiinipussit – Suomen suosituin apu tupakoinnin lopettamiseksi

Tällä hetkellä Suomen suosituin korvaushoitotuote onkin vielä melko uusi ja nopeasti suureen suosioon noussut innovaatio, tupakattomat nikotiinipussit. Nikotiinipussit ovat perinteistä ruotsalaista nuuskaa muistuttava tuote, joka ei kuitenkaan sisällä lainkaan tupakkaa tai muita nuuskasta ja tupakasta löytyviä terveydelle vaarallisia ja syöpää aiheuttavia aineita. Toisin kuin pahanhajuiset nuuskapussit, tupakattomat nikotiinipussit ovat valkoisia ja raikkaita.

Nikotiinipussit eivät värjää hampaita tai aiheuta pahanhajuista hengitystä ja ne ovat erittäin huomaamattomia käyttää. Monet tupakoitsijat ovatkin saaneet nikotiinipusseista ensin avun esimerkiksi lentomatkustamisen aikana iskevään tupakanhimoon ja huomanneet lopulta nikotiinipussien riittävän vallan mainiosti ainoaksi nikotiinituotteeksi ja pystyneet jättämään tupakoinnin pois kokonaan.

Nikotiinipussit täysin laillisesti kotiovellesi

 Sen lisäksi että nikotiinipussit ovat tehokas keino tupakoinnin lopettamiseksi, myös niiden hankkiminen on todella vaivatonta ja helppoa. Kun korvaushoitotuotteeksi tarkoitetut nikotiinipussit sisältävät nikotiinia enintään 4 mg annospussia kohden, voi niitä tilata Suomen ulkopuolella ETA-alueella sijaitsevasta verkkokaupasta täysin laillisesti, jopa kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän kerrallaan. Kyseessä ei siis ole tupakkatuote, jota koskisivat tupakkatuotteiden etämyynti- ja maahantuontirajoitukset, vaan nikotiinipussit ovat korvaushoitotuote, joka luetaan itsehoitotuotteeksi.

Tilatessasi nikotiinipusseja suosittelemme kuitenkin olemaan tarkkana valitessasi verkkokaupan tilaustasi varten. Hakemalla nikotiinipusseja voit törmätä hieman hämäriin, ulkomaalaisiin verkkokauppoihin, jotka eivät esimerkiksi ilmoita myytävien nikotiinipussien nikotiinipitoisuuksia. Tässä tilanteessa vastuu on tilaajalla, ja yli neljän milligramman vahvuudella olevan nikotiininuuskan tilaaminen Suomeen ilman reseptiä on aina lääkerikos.

Luotettava kauppias – nikotiinipussit.com

Nikotiinipussit.com on vastuullinen ja luotettava verkkokauppa, joka tarjoaa ainoastaan laillisesti Suomeen tilattavia nikotiinipusseja ja huolehtii puolestasi myös siitä, ettet voi ylittää sallittuja kertatilausmääriä edes vahingossa.

Nikotiinipussit.com verkkokaupan valikoimasta löytyvät Suomen suosituimmat nikotiinipussit ja verkkokauppa on kuuluisa nopeasta ja asiantuntevasta asiakaspalvelustaan, joka on aina valmiina auttamaan ja vastaamaan kiperiinkin kysymyksiin korvaushoitotuotteista.

Tilaukset toimitetaan nopeasti ja luotettavasti smartpostilla ja verkkokaupassa on käytössä kaikki yleisimmät maksutavat.

Tupakkalaki ja Savuton Suomi 2030 hanke – tupakoinnin lopettaminen pinnalla

Suomalaisten tupakoinnin lopettaminen on ollut merkittävä tavoite myös tupakkalakia uudistettaessa. Vuonna 2010 Suomessa asetettiin tavoite tupakkatuotteiden käytön loppumisesta vuoteen 2040 mennessä. Vuonna 2016 tehdyn tupakkalain kokonaisuudistuksen myötä tavoitetta aikaistettiin kymmenellä vuodella ja nyt Savuton Suomi tavoitteeseen on aikaa hieman yli kahdeksan vuotta.

Vuonna 2016 tehty tupakkalain kokonaisuudistus toi mukanaan kunnianhimoisen tavoitteen tupakoinnin loppumisesta Suomessa kokonaan vuoteen 2030 mennessä. Tupakkalain muutokset ovatkin vauhdittaneet tupakoinnin lopettamista, ja tupakointi on vähentynyt kaikissa ikäryhmissä vuosi vuodelta.

Merkittävimmät muutokset tupakkalain kokonaisuudistuksessa

Kuvalliset terveysvaroitukset

Tupakkatuotteiden vähittäismyyntipakkauksiin kuva- ja tekstivaroitukset, joiden tuli peittää vähintään 65 prosenttia tupakka-askin etu- ja takapinnasta.

Rajoituksia maahantuontiin ja etämyyntiin

Suomessa asuvan henkilön tulee olla poissa Suomesta yli 24 tuntia tuodakseen tupakkatuotteita ETA-maiden ulkopuolelta. Tupakkatuotteiden ja sähkösavukkeiden etämyynti ja verkkokauppa kiellettiin.

Parveketupakoinnin rajoittaminen

Taloyhtiöille mahdollisuus rajoittaa tai kieltää tupakointi asuntokohtaisilla parvekkeilla.

Autotupakointi

Autossa tupakointi on kiellettyä, mikäli kyydissä on alle 15-vuotias lapsi.

Maku- ja tuoksukielto

Tunnusomaisten makujen ja tuoksujen lisääminen savukkeisiin kiellettiin ja ainoa sallittu maku savukkeissa on tupakan oma maku. Mentol-savukkeiden myynnin loppumiselle annettiin siirtymäaika ja mentolin makuisten savukkeiden myynti lopetettiin siirtymäajan jälkeen vuonna 2020.

Lisäkiristyksiä tupakkalakiin tulossa

Tupakkalakiin on kaavailtiin kiristyksiä, jotka astuivat voimaan vuoden 2022 alussa. Uuteen tupakkalakiin sisältyi kuitenkin useita siirtymäsäännöksiä ja osa muutoksista astuu voimaan siirtymäajan jälkeen vuosina 2023 ja 2024.

Tupakointikieltojen laajentamisella haetaan ihmisille, etenkin pienille lapsille, suojaa passiivisen tupakoinnin haitoilta. Vaikka monelle tuntuukin täysin itsestään selvyydeltä, ettei esimerkiksi leikkipuistoissa voi tupakoida, valitettavan usein tähänkin näkyyn vielä Suomessa törmää. Lisäksi tupakointikieltojen lisääminen eri julkisilla paikoilla vähentää tupakoinnista aiheutuvaa roskaamista ja siitä syntyviä ympäristöhaittoja.

Lisämuutoksia myyntipakkauksiin

Esityksen mukaan tupakkatuotteiden ja vastaavien tuotteiden myyntipakkaukset yhdenmukaistetaan, eivätkä ne saa erottua merkinnöiltään toisistaan. Tämä poistaisi tupakka-askeista esimerkiksi bränditunnukset ja logot. Tuotepakkausten yhdenmukaistamisella haetaan myyntipakkausten houkuttelevuuden ja pakkauksien markkinointikäytön estämistä. Tuotepakkauksiin liittyvä sääntely tulisi voimaan vuoden 2023 alusta.

Yleisillä paikoilla tupakointi tiukemmaksi

Tupakointi kiellettäisiin jatkossa yleisillä uimarannoilla ja leikkikentillä. Myös sisätilojen uusi määritelmä muuttaisi esimerkiksi sen, että useimpien bussipysäkkien katokset katsottaisiin uuden lain mukaan sisätiloiksi, ja näin niissä tupakointi tulisi myös kielletyksi.

Terassitupakointiin kiristyksiä

Tupakkalaissa säädettyä sisätilaa tullaan laajentamaan. Nykyään tupakointi terasseilla on mahdollista, jos terassilla on katto ja kaksi seinää. Uuden tupakkalain mukaan tupakointi olisi mahdollista vain terasseilla, joissa on esimerkiksi kaksi seinää ilman kattoa tai korkeintaan katto ja yksi seinä. Sisätiloja koskeva määritelmä tulisi voimaan vuoden 2024 alusta.

Makujen ja tuoksujen lisääminen entistä tiukemmaksi

Nykyään vain savukkeita ja kääretupakkaa koskeva, tunnusomaisten tuoksujen ja makujen kielto, laajennetaan koskemaan kaikkia tupakkatuotteita. Näin ollen myös tuotteet, joilla on tarkoitus saada aikaiseksi tupakkatuotteelle tunnusomainen maku tai tuoksu, kiellettäisiin myös. Tunnusomaisten makujen ja tuoksujen käyttö sähkösavukkeiden nesteissä pysyy edelleen kiellettynä.

Tupakoinnin lopettaminen – vinkit

  1. Aseta lopettamiselle selkeä ajankohta

Päätä ajoissa päivämäärä, jolloin tupakointi loppuu, ja pidä tästä päivästä tiukasti kiinni. Jos koet, että sinulle on apua siitä, että asetat lopettamisen ajankohdaksi jonkun merkkipäivän, vaikkapa oman syntymäpäiväsi tai teet tupakoinnin lopettamisesta uudenvuodenlupauksen, tee niin. Pääasia on, että päätät päivämäärän ja pysyt siinä.

  1. Ajattele rahaa ja palkitse itsesi onnistumisesta

 Sen lisäksi, että tupakointi on paha tapa ja vaarantaa terveytesi, se on myös taloudellisesti merkittävä kuluerä. Jos tupakoit esimerkiksi yhden askin savukkeita päivässä, saattaa tupakointiin kuukaudessa tai vuodessa menevän rahamäärän laskeminen ja konkreettisesti näkeminen, olla tarvittava lisämotivaatio lopettamiseen.

Yhden savukeaskin hinta Suomessa on noin 9 euroa. Yhden askin päivässä tupakoivalla henkilöllä kuluu kuukaudessa savukkeisiin rahaa siis noin 270 euroa. Vuodessa tämä tarkoittaa yli 3200 euron kuluerää – savuna ilmaan.

Kun onnistut säästämään näin merkittävät summan rahaa, voit hyvin asettaa itsellesi mieleisen, ja juuri sinua parhaiten motivoivan palkinnon onnistumisestasi.

  1. Pyydä avoimesti tukea päätöksellesi

 Läheisten ihmisten tuki on kullanarvoista myös tupakoinnin lopettamisessa. Kerro läheisillesi, että olet päättänyt lopettaa tupakoinnin ja pyydä läheisiäsi olemaan tukenasi lopettamisprosessin aikana. Jos osa läheisistäsi esimerkiksi edelleen tupakoi, voit pyytää heitä mukaan lopettamiseen, tai ainakin pyytää heitä huomioimaan ja ottamaan yrityksesi vakavasti. Tupakoinnin lopettamista yrittävälle ei pidä tarjota savukkeita edes vitsillä.

  1. Varaudu vieroitusoireisiin

 Tupakoinnin lopettamisesta seuraa vieroitusoireita. Yleisin ja samalla vaikein taklattava vieroitusoire on yksinkertaisesti lopettamisen jälkeen jatkuva tupakanhimo. Muita yleisiä vieroitusoireita ovat ärtyneisyys, keskittymisvaikeudet, päänsärky ja univaikeudet.

Vieroitusoireita voit lievittää nikotiinikorvaushoitotuotteilla. Nikotiinipussit ovat nopea apu tupakanhimoon, kun taas esimerkiksi nikotiinilaastarit vapauttavat nikotiinia elimistöösi pitkällä aikavälillä. Nikotiinikorvaushoitotuotteisiin kannattaa tutustua jo ennen lopettamisen aloittamista ja valita juuri sinulle sopiva korvaushoitotuote. Nikotiinipussit ovat tällä hetkellä suosituin korvaushoitotuote.

  1. Ole valmis muuttamaan rutiinejasi

 Lähes poikkeuksetta tupakoijalla on syntynyt tupakointiin liittyviä rutiineja. Usein tupakanhimo on vahvimmillaan aamulla ja hyvin tyypillinen tupakointiin liittyvä rutiini on esimerkiksi aamukahvin yhteydessä nautittu savuke. Näihin tilanteisiin on hyvä valmistautua etukäteen ja keksiä uusia rutiineja tupakoinnin tilalle. Oikea-aikaisesti käytettävä korvaushoitotuote, tai joku täysin uusi rutiini, kuten pieni aamukävely tai kylmä suihku, voi hyvinkin olla ratkaiseva muutos ja saada unohtamaan tupakanhimon rutiiniksi muodostuneessa tilanteessa.