Nikotiininuuskan tilaaminen netistä Suomeen koki alan toistaiseksi suurimman mullistuksen 4.4.2023, kun Suomen lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kumosi nikotiinipussien luokittelun lääkkeeksi. Tämä yllättäen tullut päätös muutti nikotiininuuskamarkkinat ainakin toistaiseksi lähes päinvastaiseksi verrattuna aikaan ennen Fimean shokkipäätöstä. Tältä sivulta löydät tietoa siitä, kuinka nikotiininuuskan tilaaminen muuttui tuona päivänä ja mitä se tarkoittaa nikotiinipussit.comin toiminnalle. Ennen kaikkea haluamme kertoa, mitä se tarkoittaa kaikkein tärkeimmälle, eli asiakkaallemme, joka on tottunut tilaamaan nikotiininuuskaa verkkokaupastamme ja pysynyt nikotiininuuskan avulla erossa tupakkatuotteista.

Miten nikotiininuuskan tilaaminen muuttui 4.4.2023?

Fimean päätös kumota nikotiininuuskan luokitteleminen lääkkeeksi muutti nikotiinipussien tilaamiseen ja maahantuontiin liittyviä rajoituksia todella merkittävästi. Muutokset ovat ainakin toistaiseksi kuluttajille pelkästään positiivisia, mutta odotettavissa voi olla myös epämiellyttäviä jatkotoimenpiteitä.

Ennen Fimean 4.4.2023 tullutta luokittelumuutosta nikotiininuuskan tilaaminen Suomeen oli hyvin yksinkertaisesti ja yksiselitteisesti rajoitettua:

Korkeintaan 4 mg vahvuinen nikotiininuuska annospussia kohden luokiteltiin miedoksi nikotiininuuskaksi ja siten itsehoitolääkkeeksi, jota sai tilata ilman reseptiä ETA-alueella Suomen ulkopuolella sijaitsevasta verkkokaupasta korkeintaan kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän kerrallaan.

Yli 4 mg vahvuinen nikotiininuuska annospussia kohden luokiteltiin vahvaksi nikotiininuuskaksi ja siten reseptilääkkeeksi, jonka tilaaminen ja maahantuonti oli kiellettyä ilman voimassa olevaa tuontilupaa, kuten lääkereseptiä.

Nikotiininuuska ei ole enää lääke

4.4.2023 voimaan astunut tulkintamuutos nikotiininuuskasta muutti tilanteen nopeasti. Kun aikaisempien edellä mainittujen selkeiden sääntöjen mukaan esimerkiksi nikotiinipussit.com tarjosi ainoastaan korkeintaan 4 mg vahvuista nikotiininuuskaa ja huolehti tilausmäärien rajoituksista asiakkaan puolesta, nyt nikotiininuuskan tilaamisessa ei ole mitään rajoituksia. Kaikki aiemmat maahantuontirajoitukset perustuivan juuri siihen, että nikotiininuuskaa pidettiin lääkkeenä, joten sitä koskivat lääkeaineiden maahantuontirajoitukset. Uuden tulkinnan mukaan nikotiinipussit ei ole enää lääke, joten kaikki rajoitukset ovat historiaa.

Voiko nikotiininuuskaa edelleen tilata?

Kyllä voi! Nikotiininuuskan tilaaminen on edelleen täysin sallittua, mutta nyt voit tilata myös vahvoja nikotiinipusseja täysin laillisesti ja turvallisesti, etkä tarvitse niihin mitään lääkeaineisiin liittyviä tuontilupia. Nikotiininuuskan tulkitaan olevan nyt tupakan vastike, jolle ei ole mitään maahantuontirajoituksia. Tulli on lopettanut nikotiininuuskan maahantuonnin valvonnan ja se kohtelee nikotiininuuskaa 4.4.2023 alkaen kuin mitä tahansa muita laillisesti maahan tuotavia tuotteita.

Sen lisäksi, että nyt voit tilata myös vahvoja nikotiinipusseja täysin vapaasti, ei sinun enää tarvitse myöskään miettiä sitä, kuinka paljon nikotiininuuskaa voit tilata kerralla. Nyt voit tilata niin mietoja kuin vahvojakin nikotiinipusseja täysin vapaasti, niin paljon kuin koet itse haluavasi kerralla tilata.

Vahvat nikotiinipussit laillisesti

Olemme lisänneet tuotevalikoimaame myös vahvat nikotiinipussit. Vaikka tutut ja turvalliset 4 mg vahvuiset nikotiinipussit riittävätkin vahvuudeltaan valtaosalle asiakkaistamme, haluamme palvella myös uusia, esimerkiksi vahvan nuuskan käyttöön tottuneita asiakkaita. Monet vahvaa nuuskaa käyttämään tottuneet henkilöt eivät pysty vaihtamaan vahvaa nuuskaa suoraan mietoihin nikotiinipusseihin. Vahvat nuuskat ovat omiaan kasvattamaan nikotiinitoleranssin niin suureksi, että 4 mg annokset eivät yksinkertaisesti riitä. Tähän hätään vahvat nikotiinipussit ovat todella hyvä ratkaisu.

Vaikka nikotiininuuska ei olekaan lääke, on sillä silti erittäin hyvä mahdollisuus auttaa tupakkatuotteista eroon haluavia ihmisiä tupakattomiin tuotteisiin. Nikotiininuuskan terveyshaitoista ei ole niin vahvoja pitkän ajan tutkimustuloksia, että voitaisiin puhua terveyshyödyistä, mutta tupakkaa ne eivät jokatapauksessa sisällä. Eikä niitä kymmeniä syöpää aiheuttavia kemikaaleja, joita nuuskasta on tunnistettu.

Varasto loppu
(4) 4,99
Varasto loppu
(4) 4,99
Varasto loppu
(1) 5,90
Varasto loppu
(2) 5,90

Kuinka tilaan nikotiininuuskaa jatkossa?

Täysin samalla tavalla, kuin aina ennenkin, mutta ilman nikotiinivahvuuksia ja tilausmääriä koskevia rajoituksia! Nikotiinipussit.com on markkinoiden edelläkävijä, aina vastuullinen ja turvallinen verkkokauppa, joka tiedottaa asiakkaitaan aina, jos muutoksia tapahtuu. Tällä hetkellä tilanne on tämä ja ainakin toistaiseksi nikotiininuuskan tilaaminen on täysin rajoittamatonta.

Vaikuttaako tämä nuuskan tilaamiseen tai maahantuontiin?

Ei vaikuta. Kaikki nuuskan maahantuontiin ja tilaamiseen liittyvät rajoitukset ovat täysin ennallaan. Et siis voi tilata tai vastaanottaa nuuskaa rikkomatta lakia. Ainoa laillinen tapa nuuskan hankkimiseksi on edelleen sen itse omaan henkilökohtaiseen käyttöön hakeminen Ruotsista. Nuuskan maahantuonti on sallittua korkeintaan 1000g kalenterivuorokauden aikana.