Nuuskan tuonti 2023

Nuuskan maahantuonti 2021

Millaiset olivat nuuskan tuonti rajoitukset vuonna 2022 ja muuttuivatko ne vuodeksi 2023?

Nuuskan tuonti on rajoitettu yhteen kiloon nuuskaa kalenterivuorokaudessa henkilöä kohden. Nuuskaa voi tuoda ainoastaan omaan käyttöön, eikä sitä saa välittää eteenpäin edes lahjaksi. Nämä tuontirajoitukset olivat voimassa sekä vuonna 2022 että vuonna 2023.

Nikotiinipussien maahantuonti sen sijaan vapautui huhtikuussa 2023 Fimean tehdessä päätöksen kumota nikotiinipussien luokittelun lääkkeeksi. Tämän päätöksen jälkeen tulli lakkasi valvomasta nikotiinipussien maahantuontia ja niiden voimakkuutta tai maahantuontimäärää ei ole rajoitettu mitenkään.

Nuuskan maahantuonti

Nuuskan tuonti oli vuonna 2022 tarkoin säänneltyä. Nuuska luetaan tupakkatuotteeksi ja kuten tupakassakin, myös nuuskan matkustajatuonnissa on rajoituksia. Tupakkatuotteeksi lasketaan jopa sähkösavukkeen nesteetkin, vaikkei niillä ole mitään tekemistä tupakkatuotteiden kanssa, mutta haitattomampikin tuote halutaan tietysti verottaa ja täten tuoda tupakkaveron piiriin.

Onko nuuskan tuonti 2021 järkevää? Tilaa mieluummin nikotiinipussit meiltä!

Nuuskan tuonti 2023 – rajoitukset

Yksityishenkilö saa tuoda nuuskaa Suomeen omaan henkilökohtaiseen käyttöön yhteensä enintään 1000 grammaa yhden kalenterivuorokauden aikana. Nuuskan määritelmän alaisuuteen osuvat purutupakat, nenänuuskat ja suussa käytettäväksi tarkoitetut tupakat (nuuskat). Lahjaksi kyseisiä tuotteita ei saa tuoda laisinkaan. Alle 18-vuotias ei saa tuoda maahan mitään tupakkatuotteita.

Nuuskan maahantuontirajoitukset 2023 ovat siis tämän hetkisen tiedon mukaan täysin samat kuin ne ovat olleet tänäkin vuonna.

Mitä nuuskaa ei saa tuoda Suomeen?

Nuuskan tuonnissa ei ole rajoituksia esimerkiksi nikotiinin määrän suhteen, mutta tupakattomissa nikotiinipusseissa täytyy olla todella tarkkana niiden maahantuonnissa. Yli neljä milligrammaa nikotiinia sisältävät tupakattomat nikotiinipussit vaativat lääkereseptin, jotta niitä saisi tuoda Suomeen. Lääkereseptilläkin yli 4 mg vahvuisien nikotiinipussien tuonti on sallittua vain ETA-alueelta.

Laiton nuuskan tuonti 2023 – seuraamukset

Entä jos epähuomiossa sitten maahantuotkin hieman liikaa nuuskaa? Jos tupakkatuotteissa ei ole vähittäismyyntipakkauksissa vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä varoitustekstejä, sekä kuvia, et saa tuoda edes verot maksamalla enempää, kuin 1000 grammaa. Ylittävä osuus siis hävitetään ja tietysti joudut myös maksamaan valmisteverot ja sakot.

Laillisesti tuotua enimmillään 1000 grammaa nuuskaa ei saa välittää millään tavalla eteenpäin, ei myydä tai edes antaa lahjaksi. Lain mukaan jopa nuuskapussin tarjoaminen kaverille on kiellettyä.

Rikosoikeudellisesti nuuskan laittomassa tuonnissa on kyse verorikoksista ja salakuljetusrikoksista. Salakuljetusrikoksesta maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta ja törkeästä veropetoksesta jopa neljä vuotta vankeutta. On hyvä muistaa että maahantuojan ja levittäjän lisäksi myös nuuskan ostaja syyllistyy rikokseen, rikosnimekkeen ollessa laittomaan tuontitavaraan ryhtyminen, josta maksimirangaistus on puolitoista vuotta vankeutta.

Nuuskan tuonti Suomeen on räjähtänyt käsiin

Vuosi 2020 oli koronapandemian aiheuttamista rajaliikenteen rajoituksista huolimatta ennätysvuosi tullin takavarikoiman nuuskan määrässä mitattuna. Vuonna 2020 nuuskaa jäi tullin haaviin hieman yli 7000 kiloa. Kuluva vuosi tullee rikkomaan tämänkin ennätyksen, sillä tulli oli takavarikoinut jo vuoden 2021 ensimmäisellä puolikkaalla peräti 5900 kiloa salakuljetettua nuuskaa. Artikkelin päivityshetkellä vuoden 2021 koko takavarikkotilasto on julkaistu ja viime vuoden takavarikoitu kokonaismäärä on yli 9000 kiloa nuuskaa. Trendin perustella ei ole syytä olettaa, että nuuskan tuonti 2022 pienenisi merkittävästi.

Laiton nuuskan tuonti muuttunut ammattimaiseksi

Tullin valvontajohtajan mukaan laiton nuuskan tuonti ja salakuljetus on selvästi muuttunut entistä ammattimaisemmaksi. Nuuskan tuonti Suomeen tapahtuu enenevissä määrin raskaan liikenteen ja varta vasten nuuskan tuontiin rakennettujen ajoneuvojen mukana. Tulli kertookin että nuuskan salakuljetuksessa alkaa olla huomattavan paljon samoja piirteitä kuin huumeiden salakuljetuksessa. Eniten Suomeen salakuljetetaan Odens nuuskaa. Kokonaisuudessaan Ruotsin ja Suomen välillä tapahtuva nuuskan salakuljetus lähennellee sataa tuhatta kiloa nuuskaa viime vuonna.

Nuuskan laillinen asema Suomessa

Hallituksen vuoden 2021 tupakkalain esimateriaaleista löytyy mielenkiintoisia ehdotuksia nuuskan asemasta Suomessa. Työryhmä oli muun muassa ehdottanut että nuuskan matkustajatuontia rajoitettaisiin nykyisestä 1000 grammasta 100 grammaan vuorokaudessa. Lausunnoissa oli myös ehdotuksia siitä, että nuuskan maahantuonti kiellettäisiin kokonaan tai että matkustajatuonnin aikarajat poistettaisiin.

Valmistelun aikana on kuitenkin arvioitu, että nuuskan tuontia koskevien säännösten muuttaminen edellyttäisi laajempaa tarkastelua, ja työryhmän ehdotusta ei ole tarkoituksenmukaista totetuttaa tämän hallituksen esityksen yhteydessä.

Nuuskan tuonti 2023 vs nuuskan tilaaminen

Vaikka nuuskan tuonti 2023 onkin sallittua tietyin rajoituksin, on hyvä muistaa että nuuskan tilaaminen netistä on täysin kiellettyä. Tässä täytyy olla todella tarkkana, jotkut hämärät nikotiinipusseja myyvät nettikaupat tarjoavat myös mahdollisuutta tilata tavallista nuuskaa Suomeen, mutta nuuskan tilaaminen ja vastaanottaminen on laissa kiellettyä. Tupakattomia nikotiinipusseja voit kuitenkin tilata verkkokaupastamme täysin laillisesti, sillä valikoimassamme on ainoastaan täysin laillisesti Suomeen tilattavia tuotteita.

Nikotiininuuskan maahantuonti 2023

Nikotiininuuskan maahantuonti koki tähän asti suurimman mullistuksensa 4.4.2023, jolloin lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kumosi nikotiinipussien luokittelun lääkkeeksi. Tämän muutoksen jälkeen nikotiininuuska määritellään tupakan vastikkeeksi, joka tarkoittaa kaikkien entisten, lääkkeaineita koskeineiden maahantuontirajoitusten poistumista.

Fimean päätös tarkoittaa käytännössä sitä, että nikotiininuuskan maahantuonti on täysin vapaata, eikä siinä ole mitään rajoituksia nikotiinipitoisuuden tai sallittujen tuontimäärien osalta.

Voinko siis tuoda esimerkiksi Virosta nikotiininuuskaa palatessani matkalta Suomeen? Vastaus: Kyllä voit!

Nämä tiedot koskevat nuuskan ja nikotiininuuskan maahantuontia artikkelin päivityshetkelllä 12.4.2023.

Nikotiinipussit turvallisesti verkosta

Turvallisin tapa nikotiininuuskan hankkimiseksi on tilata nikotiinipussit verkosta, luotettavasta ja vastuullisesta verkkokaupasta, joka ei tarjoa edes vaihtoehtona tupakkanuuskaa. Nikotiinipussit.com verkkokaupasta löydät ainoastaan Suomeen täysin laillisesti tilattavia nikotiinipusseja, eikä sinun tarvitse miettiä sitä, voitko vahingossa tilata liian vahvaa, tai liian suuren määrän nikotiininuuskaa kerrallaan.

Nuuskan käyttö – vaihtoehtoja?

Sen lisäksi, että nuuska on laillisesti saatavana vain Ruotsista, on nuuskaamisessa myös monta muuta seikkaa, joiden vuoksi on hyvä katsoa myös muita vaihtoehtoja nuuskaamisen sijaan:

  • Nuuska on terveydelle haitallista ja useiden vakavien sairauksien riskitekijä
  • Nuuskaa Suomeen saa tuoda ainoastaan omaan käyttöön, joten Nuuskakairan tukun sijaan ostaessasi nuuskaa pimeiltä markkinoilta, syyllistyy sekä myyjä että ostaja rikokseen
  • Vaikka kävisit hakemassa itse nuuskaa Haaparannasta, et voi tuoda Suomeen yli kiloa nuuskaa kerrallaan
  • Nuuska värjää hampaasi ja aiheuttaa pahanhajuisen hengityksen

Nikotiinipussit, uusi järkevä vaihtoehto nuuskalle

Nikotiinipussit ovat uusi, moderni nikotiinituote, joka on monelle nuuskan käyttäjälle hyvä vaihtoehto tupakkaa sisältävän nuuskan sijaan.

  • Toisin kuin nuuska, nikotiininuuska ei sisällä lainkaan tupakkaa, tai muita nuuskasta löytyviä myrkyllisiä aineita, kuten raskasmetalleja ja jäänteitä erilaisista tuholaismyrkyistä
  • Nikotiinipussit ovat täysin laillisia Suomessa
  • Sinun ei tarvitse lähteä hakemaan nikotiininuuskaa Haaparannasta, laivalta tai muualta ulkomailta, vaan voit tilata nikotiinipusseja verkosta suoraan kotiovellesi
  • Koska nikotiininuuska ei sisällä tupakkaa ja se on täysin valkoista, se ei myöskään värjää hampaitasi tai aiheuta pahanhajuista hengitystä
  • Nikotiinipussit sisältävät ainoastaan puhtainta mahdollista, lääkeainelaatuista nikotiinia, luontaisia makuaromeita ja makeutusaineita, sekä täyteaineena käytettäviä luonnollisia kuituja
  • Voit valita sinun tarpeisiisi sopivan nikotiinivahvuuden kattavasta valikoimasta.

Miksi tilata nikotiinipussit.com verkkokaupasta?

Nikotiinipussit.com on nikotiinipussien verkkokauppa johon voit luottaa. Olemme alan ensimmäinen ja suurin Suomeen nikotiinipusseja tarjoava verkkokauppa. Huolehdimme aina tilauksesi laillisuudesta ja asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan.

Tilaamalla nikotiinipussit meiltä, sinun ei tarvitse huolehtia tästä, sillä valikoimassamme ei ole ainoatakaan tuotetta, jonka tilaaminen Suomeen ei olisi täysin laillista.

Valikoima

Valikoimastamme löydät aina Suomen suosituimmat nikotiinipussit ja suomenkielinen asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan ja vastaamaan kysymyksiisi nikotiinituotteista.

Katso koko nikotiinipussivalikoimamme TÄSTÄ

Nikotiinipussit.com myymälä avattu Helsingissä!

Nikotiinipussit.com on avannut ensimmäisen kivijalkamyymälänsä Helsingin Yliopiston metroaseman yhteyteen ja palvelemme asiakkaitamme joka päivä verkkokaupan [...]

Nuuskan salakuljetus romahti nikotiinipussien ansiosta

Suomen Tullin tuoreet takavarikkotilastot kertovat nuuskan laittoman salakuljetuksen jättimäisestä romahduksesta. Tullin arvion mukaan nuuskan salakuljetus [...]

Tuore tutkimustieto: Nikotiinipussit on haitattomin nikotiinituote!

Tuoreet tutkimukset tupakkaan liittyvien sairauksien riskeistä viidentoista eri nikotiinituotteen osalta antavat mielenkiintoisia tuloksia nikotiinituotteiden aiheuttamista [...]

Nikotiinipussien myynti vapautettu Suomessa

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea ilmoitti huhtikuun alussa, että nikotiinipusseja ei luokitella enää lääkevalmisteiksi. Tämä [...]

Tupakan hinta 2023 – näin paljon voit säästää

Tupakan hinta ja käytännössä sen määrittelevä tupakkavero on noussut tasaisesti vuosittain jo kymmenien vuosien ajan. [...]

Tupakoinnin lopettamisen hyödyt päivä päivältä

Tupakoinnin lopettamisen hyödyt ovat huomattavissa jo jopa samana päivänä kun olet lopettanut tupakoinnin. Tupakan hinta [...]

Mitä tapahtuu kun lopettaa tupakoinnin?

Tupakoinnin lopettaminen ja tupakoinnin lopettamisen hyödyt tuntuvat nopeasti ja monella eri tavalla. Kun tupakointi loppuu, [...]

Miksi tupakoinnin lopettaminen on vaikeaa?

Tupakoinnin lopettaminen on aina varma puheenaihe tupakoitsijoiden keskuudessa. Lähes jokainen tupakoitsija on jossain vaiheessa yrittänyt [...]

Varasto loppu
(103) 4,49 3,59
Varasto loppu
(75) 3,50 2,80
Varasto loppu
(77) 4,49 3,59
UUTUUS!!!
Varasto loppu
(111) 5,90 4,72
Varasto loppu
(224) 5,90 4,72
Varasto loppu
(59) 5,90 4,72
Varasto loppu
(174) 4,90 3,92
Top tuote
Varasto loppu
(85) 5,90 4,72
Varasto loppu
(67) 3,50 2,80
(64) 5,90 4,72
(54) 5,90 4,72
Varasto loppu
(60) 5,90 4,72
Paljonko nuuskaa saa tuoda maahan kerralla?

Yksityishenkilö voi tuoda kerralla 1000 grammaa nuuskaa Suomeen vuorokauden aikana. Nuuskan alaisuuteen lasketaan myös nenänuuskat ja purutupakka. Alle 18-vuotias ei voi tuoda tupakkatuotteita.

Nuuskan tuonti Haaparannasta?

Koronapandemian vuoksi Ruotsin Haaparannan ja Suomen Tornion rajalla on ollut rajoituksia. Huvimatkustaminen, joksi nuuskan haku lasketaan oli välillä kiellettyä. Rajoitukset ovat kuitenkin jo loppuneet ja nuuskaa Haaparannasta voi hakea normaalisti, voimassa olevien tuontirajoitusten mukaan.

Nuuskan tuonti laivalta?

Laivalta voi tuoda nuuskaa Suomeen samojen tuontirajoitusten mukaan kuin mantereelta Ruotsin puolelta, eli korkeintaan 1000g vuorokauden aikana, ja ainoastaan omaan henkilökohtaiseen käyttöön.

Kuinka monta rasiaa nuuskaa 1000g on?

1000g nuuskaa vastaa noin neljää tornia pussinuuskaa tai noin kahta tornia irtonuuskaa.

Voiko ala-ikäinen tuoda nuuskaa?

Ei voi. Nuuskan tuonti vaatii 18-vuoden ikää.

Nuuskan tuonti Virosta?

Virossa ei myydä nuuskaa. Virosta on saatavilla nikotiinipusseja, jotka nekin ovat nikotiinipitoisuuksiltaan liian vahvoja ja niiden tuonti Suomeen vaatisi tuontiluvan, kuten reseptin.

Voinko tuoda nuuskaa Venäjältä?

Nuuskan tuonti Venäjältä on ollut kiellettyä jo pari vuotta. Venäjällä ei saa myydä nuuskaa.

Valvooko tulli nuuskan tuontia?

Kyllä valvoo, sekä pistokokein että aika ajoin tehokkaasti lähes kaikkia matkustajia.

Voinko tuoda nikotiininuuskaa Suomeen?

Kyllä voit. 4.4.2023 alkaen myös vahvojen nikotiinipussien tuominen Suomeen on täysin sallittua ilman rajoituksia.

Onko nikotiinipussien tilaaminen Suomeen laillista?

Kyllä on. Voit tilata tupakattomia nikotiinipusseja minkä vahvuisena haluat ja juuri sen määrän mitä haluat.

Tämä kirjoitus julkaistiin kategoriassa Nuuska. Lisää artikkeli kirjanmerkkeihin tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *