Nuuskan salakuljetus romahti nikotiinipussien ansiosta

Nuuskan salakuljetus romahti kymmenesosaan pahimmasta vuodesta

Suomen Tullin tuoreet takavarikkotilastot kertovat nuuskan laittoman salakuljetuksen jättimäisestä romahduksesta. Tullin arvion mukaan nuuskan salakuljetus romahti nikotiinipussien ansiosta. Salakuljetetun nuuskan määrän romahtaminen nimittäin ajoittuu juuri samaan ajankohtaan, kun nikotiinipussien myynti vapautui. Vuoden 2023 tammi-syyskuussa nuuskaa takavarikoitiin vain 700 kiloa, joka tarkoittaa peräti 80 prosentin pudotusta vuotta aiempaan 3500 takavarikoituun nuuskakiloon.

Nikotiinipussien myynti vapautui keväällä

Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen kertoo, että nuuskan takavarikkotilastojen romahtaminen liittyy selvästi yhtäaikaa tapahtuneeseen nikotiinipussien myynnin vapauttamiseen. Näin raju muutos salakuljetustilanteessa kertoo siitä, että nikotiinituotteet ovat siirtyneet enenevissä määrin laillisen myynnin piiriin. Kun nikotiinipussien myynti vapautui, nikotiinipusseja ilmestyi välittömästi Suomen kauppoihin ja kioskeihin, ja vahvat nikotiinipussit tulivat verkkokauppojen valikoimiin.

Asiantuntijat huolissaan

Huolimatta siitä, että nikotiinituotteiden myynti on siirtynyt todella merkittävästi pimeiltä nuuskamarkkinoilta laillisen myynnin piiriin, asiantuntijat ovat huolissaan nikotiinipussien helposta saatavuudesta nuorten keskuudessa.

Jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä siitä, toimiiko nikotiinituotteiden ikärajavalvonta paremmin luotettavissa verkkokaupoissa tai kivijalkamyymälöissä, kuin ammattirikollisten pyörittämässä pimeässä nuuskabisneksessä, jossa nuuskaa myydään avoimesti alaikäisille esimerkiksi sosiaalisessa mediassa puhtaasti nuuskan pimeätä myyntiä varten tehdyissä ryhmissä.

Nuuskan salakuljetus romahti kymmenesosaan huippuvuosista

Tullin tilastojen mukaan vuonna 2023 salakuljetetun nuuskan määrä on jopa alle kymmenesosa siitä määrästä, mitä Suomeen salakuljetettiin nuuskabuumin kultavuonna 2021. Vuoden 2021 tammi-syyskuussa Tulli takavarikoi yli 7100kg nuuskaa, kun vuoden 2023 vastaava lukema on karvan alle 700 kiloa takavarikoitua nuuskaa.

Varasto loppu
(2) 7,30
Varasto loppu
(1) 7,30
Varasto loppu
(1) 7,30
Varasto loppu
(1) 7,30

Nikotiinipussit valikoima kasvaa

Samaan aikaan kun nuuskan salakuljetus romahti ja perinteisen nuuskan käyttö vähenee jatkuvasti, nikotiinipussit kehittyvät koko ajan laadukkaammiksi ja valikoima kasvaa hurjaa vauhtia. Nikotiinipussit.com verkkokaupan tuoreimmat nikotiinipussiuutuudet ovat:

  • Bridge nikotiinipussit. Bridge tuo Suomeen neljä makua: Cool Mint, Spearmint, Wintergreen ja Citrus. 10mg nikotiinia per annospussi.
  • Goat nikotiinipussit. Goat valikoimasta löydät viisi suosittua makua: Cool Mint, Crystal Ice, Frosted, Blueberry ja Wild Cherry. Vahvuudeltaan Goat pussit ovat 11.5mg nikotiinia annospussia kohden.
  • Snatch nikotiinipussit. Yksi Suomen kautta aikojen suosituimmista nikotiinipussimerkeistä on nyt saatavilla myös Nikotiinipussit.com valikoimasta! Katso Snatch valikoima tästä!

Nuuskan salakuljetus romahti – mitä tämä tarkoittaa?

Nuuskan salakuljetuksen romahtaminen tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että nikotiinituotteiden myynti on siirtynyt enemmän laillisen kaupan piiriin. Nikotiinipussien laaja valikoima ja hyvä saatavuus niin makujen kuin eri vahvuuksienkin osalta on saanut yhä useammat suomalaiset vaihtamaan nuuskan tai tupakoinnin moderniin vaihtoehtoon. Pimeän nuuskakaupan hiljeneminen vähentää ammattimaista rikollisuutta salakuljetuksen ja jälleenmyynnin osalta ja yhä useampi nikotiinituote myydään vasta tarkan ikärajavalvonnan jälkeen.

Tutkimustiedot osoittavat myös, että nikotiinipussit ovat vähiten haittoja aiheuttava nikotiinituote, joten tupakkatuotteiden käytön siirtyminen vähemmän haittallisiin nikotiinituotteisiin lienee merkittävä asia myös kansanterveyden näkökulmasta.

Miksi valita nikotiinipussit.com?

Nikotiinipussien tilaaminen netistä on kätevä ja helppo tapa päästä käsiksi valikoimaan, joita kaupat ja kioskit eivät pysty tarjoamaan. Kymmenet tuotemerkit ja kaikki vahvuus- ja makuvaihtoehdot ovat saatavillasi muutamalla hiirenklikkauksella. Käyttämällä luotettavaa nikotiinipussit.com verkkokauppaa tiedät mitä saat ja tilauksesti toimitetaan nopeasti.

Nikotiinipussit.com on valintasi jos arvostat luotettavaa ja vastuullista verkkokauppaa!

  1. Aito ja alkuperäinen alan edelläkävijä!
  2. Suomen suosituimmat nikotiinipussit kuten Denssi ja Snatch.
  3. Nopea toimitus.
  4. Edulliset hinnat.
  5. Nopea ja asiantunteva asiakaspalvelu.

Tervetuloa ostoksille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *