Mitä tapahtuu kun lopettaa tupakoinnin?

mitä tapahtuu tupakoinnin lopettamisen jälkeen

Tupakoinnin lopettaminen ja tupakoinnin lopettamisen hyödyt tuntuvat nopeasti ja monella eri tavalla. Kun tupakointi loppuu, elimistössä alkaa tapahtua monenlaisia asioita – ja luonnollisesti kaikki muutokset tapahtuvat parempaan suuntaan. Lue alta, mitä tapahtuu, kun lopettaa tupakoinnin.

Mitä tupakointi aiheuttaa?

Tupakointi kirjaimellisesti lyhentää elämää. Tutkimusten valossa tulokset ovat melko brutaalia luettavaa, sillä keskimäärin tupakointi lyhentää elinikää noin 10 vuotta. Tupakointi pistää monet elimistön osat erittäin koville:

Keuhkot

Suurimpia ja vakavimpia vaurioita tupakointi aiheuttaa keuhkoihin. Tupakoitsijan keuhkojen toiminta heikkenee ja tupakka aiheuttaa myös vakavia sairauksia kuten keuhkosyöpää. Tupakointi aiheuttaa yli 90 % kaikista keuhkosyöpätapauksista, joten keuhkosyöpä olisi ehkäistävissä lähes kokonaan, ainoastaan lopettamalla tupakointi. Keuhkosyöpätapausten lisäksi yli puolet tupakoitsijoista sairastuu keuhkoahtaumatautiin.

Sydän- ja verisuonisairaudet

Tupakoitsijan sydän ei saa riittävästi happea. Sydämen maksimitehot laskevat ja sydän joutuu työskentelemään entistä enemmän ja enemmän jopa levossa. Tupakansavusta tuleva häkä pahentaa tilannetta vielä entisestään ja sydämen ylimääräinen työkuorma alkaa näkyä vakavina oireina. Valtimot tukkeutuvat, rytmihäiriöt lisääntyvät ja lopulta sydän pettää kokonaan. Sydänperäiset kuolemat ovatkin tupakoitsijoiden yleisin kuolinsyy.

Ruoansulatuselimistö

Tupakansavu on omiaan ärsyttämään limakalvoja, ja näin se tekee myös ruokatorvelle ja vatsalaukulle. Tupakoitsijaa närästää huomattavasti useammin kuin savutonta. Närästyksen lisäksi riski erilaisiin suolisto- ja muihin ruoansulatuselimistön syöpiin sairastumiselle kasvaa huomattavasti.

Iho

Tupakointi näkyy niin naamasta kuin muualtakin ihosta. Tupakointi heikentää ihon pintaverenkiertoa, joka näkyy lisääntyneenä ja hankalammin hoidettavana aknena ja ihon ohenemisena ja kuivumisena.

Suun sairaudet

Tupakointi värjää hampaita ja aiheuttaa pahanhajuista hengitystä. Suussa on meneillään jatkuvia tulehduksia ja sitä kautta koko elimistön puolustuskyky on vaakalaudalla. Ikenien vetäytyminen, vihlovat hampaat, hampaiden reikiintyminen ja hampaiden kiinnityskudosten sairaudet ovat kaikki huomattavasti yleisempiä tupakoitsijoiden keskuudessa. Myös suusyövän riski luonnollisesti kasvaa huomattavasti.

Rahanmenoa

Kun miettii paljonko aski tupakkaa maksaa, on selvää että tupakointi käy myös lompakolle. Noin askin päivässä polttavalla tupakoitsijalla vuoden tupakkakustannukset alkavat lähentyä 4000 euroa.

Mitä tapahtuu tupakoinnin lopettamisen jälkeen?

Tupakoinnin lopettamisen hyödyt alkavat näkyä heti lopettamisen jälkeen. Jo muutamassa päivässä kehossa tapahtuu uskomattomia asioita:

  • Muutamassa päivässä veren häkäpitoisuus laskee normaalille tasolle. Sydämen syke alkaa tasoittumaan ja verenpaine alenemaan. Keuhkot alkavat puhdistumaan limasta ja hengityksen helpottuminen tuntuu heti.
  • Parissa viikossa tupakoinnin lopettamisen jälkeen keuhkojen ja verenkiertoelinten toiminta parantuu niin merkittävästi, että eron huomaan fyysisen kunnon ja suorituskyvyn parantumisena.
  • Unen laatu paranee nopeasti.
  • Saat nopeasti iloisia tuoksu- ja makuyllätyksiä huomatessasi, että haju- ja makuaisti vahvistuu uskomattoman paljon pian tupakoinnin lopettamisen jälkeen.
  • Erektiohäiriöt paranevat jopa joka neljännellä tupakoinnin lopettamisessa onnistuneella miehellä.

Kun pysyt savuttomana jatkossakin, saat hyviä uutisia vielä vuosikymmenen päästäkin. Kun olet ollut tupakoimatta kymmenisen vuotta, on keuhkosyöpään sairastumisen riskisi enää puolet tupakoitsijan riskistä! Tupakoinnin lopettaminen todella kannattaa!

Kun savutonta elämää on takana viitisentoista vuotta, aivohalvauksen riski on palautunut tupakoimattoman henkilön tasolle.

Lue tarkemmin artikkelistamme tupakoinnin lopettamisen hyödyt päivä päivältä.

Tupakoinnin lopettamiseen kannattaa valmistautua

Kun teet elämäsi parhaan päätöksen tupakoinnin lopettamisesta, siihen kannattaa valmistautua etukäteen. Tupakoinnin lopettaminen ei usein käy helposti, sillä tupakkariippuvuus on kuitenkin sairaus, joka vaatii motivaation lisäksi usein hoitoa. Onneksi nikotiinikorvaushoitotuotteet ovat viime aikoina kasvaneen tupakoinnin lopettamishalukkuuden myötä kehittyneet ajan tasalle, ja modernit, oikeasti toimivat nikotiinikorvaustuotteet ovat helposti kaikkien lopettajien saatavilla. Kannattaakin muistaa, että tupakoinnin lopettaminen onnistuu huomattavasti helpommin, kun siihen valmistautuu huolella. Lue myös artikkelimme aiheesta miksi tupakoinnin lopettaminen on vaikeaa?

Nikotiinipussit lopettamisen avuksi

Modernit nikotiinipussit ovat nousseet nopeasti suosituimmaksi keinoksi tupakoinnin lopettamiseksi Suomessa. Nikotiinipussien avulla tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettaneita henkilöitä on jo pilvin pimein, ja monet tupakasta eroon päässeet ovat jopa hämmästelleet homman helppoutta, kun avuksi on löytynyt sopivat ja oikeasti toimivat itsehoitotuotteet.

Nikotiinipussien edut ovat monet, mutta tärkeimmiksi tekijöiksi tupakoinnin lopettamiseksi asiakkaamme ovat nostaneet nikotiinipussien helpon ja todella huomaamattoman käytön, monipuolisen ja helposti verkosta tilattavissa olevan valikoiman, sekä edulliset hinnat.

Lopetuspaketit – nyt on helppoa!

Monet tupakoinnin lopettamista harkitsevat etsivät etukäteen tietoa heille sopivista nikotiinikorvaushoitotuotteista, mutta markkinoiden kasvettua huimasti viimeisten vuosien aikana, voi sopivien tuotteiden valinta satojen vaihtoehtojen joukosta olla vaikeaa.

Nikotiinipussit.comin lopetuspakettien ansiosta pääset helposti alkuun tielläsi savuttomuuteen, ja tupakoinnin lopettamiseen tarvittavat tuotteet ovat helposti tilattavissa edullisten ja valmiiksi rakennettujen pakettien myötä. Lopetuspaketeista löydät muutamia suosituimpia tuotteitamme tupakoinnin lopettamisen avuksi, ja sinun tarvitsee ainoastaan katsoa mitkä makuvaihtoehdot kuulostaisivat sinun makuusi parhaimmilta ja valita rasioiden määrät kutakin makua sen mukaan.

Tutustu lopetuspaketteihimme ja tilaa juuri sinulle sopiva lopetuspaketti Suomen parhaasta nikotiinipussikaupasta ja pian näet itse mitä tapahtuu, kun lopettaa tupakoinnin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *