Tupakoinnin lopettamisen hyödyt päivä päivältä

Tupakoinnin lopettamisen hyödyt näkyvät heti

Tupakoinnin lopettamisen hyödyt ovat huomattavissa jo jopa samana päivänä kun olet lopettanut tupakoinnin. Tupakan hinta nousee vuosittain, jopa useita kertoja, ja tupakoinnin kustannukset tuntuvat lompakossa tuhansien eurojen kuluna vuosittain. Keskitymme nyt rahan sijaan kuitenkin tupakoinnin lopettamisen terveyshyötyihin. Kun pysyt erossa tupakasta, tupakoinnin lopettamisen hyödyt kertaantuvat lumivyöryn lailla. Lue tästä artikkelista mitä kehossasi tapahtuu tupakoinnin lopettamisen jälkeen.

Tupakoinnin lopettamisen hyödyt heti

Jo ensimmäisen tunnin, jopa 20 minuutin aikana tupakoinnin lopettamisesta verenpaine ja syke palautuvat normaaliksi. Saman päivän aikana, noin kahdeksan tunnin kuluttua siitä, kun lopetat tupakoinnin, veresi happipitoisuus alkaa palautua normaaliksi. Veren nikotiini- ja hiilimonoksidipitoisuudet vähenevät noin puolella.

24 tunnin kuluttua

Keuhkojen toiminta paranee, kun ne alkavat poistaa tupakoinnin jälkiä. Keuhkoista poistuu niin limaa, kuin tupakan jäämiä ja myrkkyjä. Hiilimonoksidi on poistunut kokonaan elimistöstäsi. Veren häkäpitoisuus on pudonnut normaaliksi.

2 päivän kuluttua

Huomaat haistavasi ja maistavasi huomattavasti herkemmin ja paremmin tupakoinnin lopettamisen jälkeen. Haju- ja makuaisti ovat palautumassa ennalleen. Nikotiini poistuu elimistöstä.

Muutaman päivän kuluttua

Energiatasot paranevat merkittävästi. Hengittäminen helpottuu ja huomaat kuinka paljon paremmin virta riittää normaaleissa arjen askareissa.

Muutaman viikon kuluttua

Verenkierto ja hapenottokyky on parantunut huomattavasti ja tupakoinnin lopettaminen alkaa todella tuntua fyysisessä kunnossa. Kävely, juokseminen tai mikä tahansa urheilu tuntuu suorastaan kevyeltä, verrattuna aikaan ennen tupakoinnin lopettamista. Henki ja treeni kulkee.

Vuosien kuluttua

Sydänkohtauksen riski on pudonnut noin puoleen tupakoitsijan riskistä noin viidessa vuodessa tupakoinnin lopettamisesta. Kymmenen vuoden kuluttua keuhkosyövän riski on puolittunut tupakoitsijaan verrattuna. Viidentoista vuoden kuluttua sydänsairauksien ja sepelvaltimotaudin riski alkaa olla samalla tasolla, kuin se olisi jos et olisi koskaan tupakoinut.

Vakavien sairauksien riskien väheneminen ottaa siis aikaa, jonka vuoksi onkin äärimmäisen tärkeää tehdä päätös ja aloittaa tupakoinnin lopettaminen mahdollisimman pian. Miksi ei vaikka heti?

Lue myös artikkelimme mitä tapahtuu tupakoinnin lopettamisen jälkeen.

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakoinnin lopettaminen ei kuitenkaan välttämättä ole aina helppoa, sillä tupakointi on aiheuttanut voimakkaita riippuvuuksia. Näistä riippuvuuksista voit lukea tarkemmin artikkelistamme miksi tupakoinnin lopettaminen on vaikeaa?

Tupakoinnin lopettamiseen kannattaakin varautua jo ennakkoon, näin teet lopettamisen huomattavasti helpommaksi. Kun tupakointi loppuu, vieroitusoireet iskevät nopeasti ja kovaa. Riski siitä, että tupakanhimo yltyy niin suureksi, että retkahdat takaisin tupakan pauloihin, on todellinen, mikäli et hillitse vieroitusoireita nikotiinikorvaushoitotuotteilla.

Onko nikotiinikorvaushoidosta apua?

Kun lopetat tupakoinnin, on lähes varmaa, että saat vieroitusoireita, joista etenkin tupakanhimo voi olla ratkaisevan kova kanto kaskettavaksi ilman apua. Nikotiinikorvaushoito lievittää kaikkia lopettamisen aiheuttamia vieroitusoireita ja tutkimusten mukaan oikein valittu korvaushoitotuote voi jopa yli kaksinkertaistaa mahdollisuuden onnistua tässä sananmukaisesti elintärkeässä projektissasi.

Yleisimmät nikotiinikorvaushoitotuotteet ovat saatavilla jokaisesta kaupasta ja kioskista ympäri maan, joten kun lopetat tupakoinnin – tai mieluummin, kun harkitset lopettamista, kannattaa näihin tuotteisiin tutustua tarkasti.

Mikä nikotiinikorvaushoitotuote sopii juuri sinulle parhaiten?

Juuri tämän kysymyksen vuoksi on syytä tutustua nikotiinituotteisiin jo ennakkoon. Esimerkiksi nikotiinipurukumi on ollut vuosikausia hyvin suosittu tuote, mutta sen tehossa on hyvin monessa tapauksessa paljon toivomisen varaa. Nikotiinilaastarit taas vapauttavat nikotiinia hyvin hitaasti iholla lepäilevän laastarin kautta, joten akuutisti iskevään tupakanhimoon siitä ei juurikaan apua ole. Tupakointi on siitä viheliäinen tapa nauttia nikotiinia, että tupakointi on nimenomaan nopea helpotus moniin arjen vastoinkäymisiin. Laastaripaketin avaaminen ja vaikutuksen odottaminen tuntitolkulla voi latistaa lopettamistunnelmaa merkittävästi.

Löydät kattavan tietopaketin nikotiinikorvaushoidosta täältä.

Uuden sukupolven nikotiinipussit

Nikotiinipussit ovat mullistaneet nikotiinikorvaushoitotuotteiden menestyksen täysin ennennäkemättömällä tavalla. Tupakointi on vähentynyt Suomessa tasaiseen tahtiin vuosi vuodelta, mutta viime vuosien aikana myös lopettamisyritysten onnistumisprosentti on ollut suorastaan räjähtävässä kasvussa. Tupakointi on jäänyt monella puhtaasti nikotiinipussien avulla.

Mikä nikotiinipusseista tekee niin tehokkaan tavan lopettaa tupakointi?

Tähän vaikuttaa moni asia. Asiakkaidemme palautteiden perusteella pystymme kuitenkin nostamaan muutaman tärkeimmän pointin nikotiinipusseista, joiden vuoksi tupakoinnin lopettamisen koetaan onnistuvan muita korvaushoitotuotteita paremmin.

Helppo saatavuus

Nikotiinipussien helppo saatavuus ja mahdollisuus tilata nikotiinipussit netistä on yllättävän merkittävässä roolissa. Kun korvaushoitotuotteista löytyy paljon tietoa ja kanssalopettajien arvosteluita ja kommentteja eri tuotteista, on sopivan tuotteen löytäminen huomattavasti helpompaa kotisohvalla selaten, kuin kaupan kassajonossa pakettien tekstejä hätäisesti tavaten.

Monipuoliset maut

Nikotiinipussien valikoima on kasvanut parissa vuodessa todella paljon. Makuvaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun ja mikäli joku maku alkaa maistumaan puulta, on helppo vaihdella eri makujen välillä ja pitää homma tuoreena. Esimerkiksi samanmakuisen nikotiinipurukumin jauhaminen leuat turvoksissa viikkojen ajan, saa helposti miettimään tupakan vaivattomuutta.

Huomaamaton käyttötapa

Nikotiinipussien käyttäminen on todella huomaamaton tapa päivittäisen nikotiiniannoksen nauttimiseksi. Voit käyttää nikotiinipusseja missä ja milloin vain, eikä esimerkiksi julkisessa liikenteessä kanssamatkustajilla ole tuon taivaallista tietoa siitä, mitä ylähuulesi alta löytyykään.

Riittävä tuntuma

Nikotiinipussien suutuntuma, eli poraus, on monelle se ratkaiseva tekijä. Kun nikotiinipussin todella tuntee suussa, antaa se vaikutelman huomattavasti korvaushoitotuotetta vahvemmasta tuotteesta, joka viekin tupakanhimon täydellisesti mennessään. Joillakin taas suutuntumalle ei ole tarvetta, ja näihinkin tarpeisiin sopivat pussit löytyvät helposti. Usein nikotiinipussien käyttö aloitetaan vähemmän poraavilla tuotteilla ja tarvittaessa vaihdetaan enemmän tuntumaa tarjoaviin pusseihin.

Tupakoinnin lopettamisen hyödyt ovat todella suuret

Toivottavasti löysit tästä artikkelista uutta pontta ja motivaatiota tupakoinnin lopettamiseen. Kun tupakoinnin lopettaa, todella moni asia terveydessäsi paranee ja tämä päätös vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi jo viikon sisällä lopettamisesta. Se vähentää riskiä moniin vakaviin sairauksiin ja aiheuttaa välitöntä hyvinvointia elämääsi.

Mikäli olet harkinnut tätä päätöstä, mutta et ole vielä löytänyt sopivaa nikotiinituotetta helpottamaan tulevia vieroitusoireita, tutustu lopetuspaketteihimme, jotka ovat edullinen ja helppo tapa tutustua Suomen suosituimpiin korvaushoitotuotteisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *