Nikotiini - Nikotiinipussit netistä Suomeen

Nikotiini

Mitä on nikotiini

Mitä nikotiini on?

Nikotiinia saadaan perinteisesti virginiatupakkakasvista ja se on pyridiineihin kuuluva alkaloidi. Nikotiini on määritelty myrkylliseksi ja hengenvaaralliseksi aineeksi suurissa annoksissa. Nikotiinimyrkytyksen saamiseksi nikotiinia tulisi kuitenkin saada hurjia määriä.

Nikotiini haitat

Nikotiinin on pitkään kerrottu supistavan verisuonia ja täten nostavan sydämen sykettä. Uusimmissa tutkimuksissa tätä ei pystytty näyttämään toteen. On olemassa kuitenkin suurin piirtein luotettavia tutkimuksia, jossa tämä on näytetty toteen, joten emme ota kantaa kumpi tutkimuksista pitää paikkaansa, vanhemmat vai uusi. Suurina annoksina nikotiini voi aiheuttaa ihmisille myrkytysoireita.

Nikotiini sivuvaikutukset

Nikotiinin on todettu parantavan keskittymiskykyä, sekä piristävän aivotoimintaa. Monella se myös rentouttaa ja saa keskittymään tarkkuutta vaativiin työtehtäviin. Monesti sitä verrataankin kofeiiniin.

Nikotiini vierotusoireet

Nikotiinin vieroitusoireisin kuuluvat ärtyisyys, kärsimättömyys, levottomuus, univaikeudet, päänsärky, makeanhimo ja ruokahalun lisääntyminen. Tupakkatuotteiden käytön lopettamisen jälkeen ensimmäiset vieroitusoireet alkavat 2-12 tunnin kuluessa. ICE nikotiinipussit ovat täydellinen valinta vieroitusoireiden hoitoon.

Nikotiiniriippuvuus

Riippuvuuksia on monia ja nikotiini varmuudella on riippuvuutta aiheuttava aine. Etenkin nikotiinin positiiviset vaikutukset aiheuttavat riippuvuutta. Muistin parantuminen, stressin lievitys, parempi keskittymiskyky muunmuuassa ovat yksiä suurimmista syistä riippuvuuden syntymiseen. Tutkitusti nikotiini on jopa mahdollisesti hyvä lääke joillekkin ihmisille.

Usein nikotiinin hyvistä puolista puhuessa ihmisten emotionaaliset puolet ottavat vallan ja se liitetään usein tupakointiin ja kaikkeen pahaan, sekä myrkylliseen mitä tupakointi aiheuttaa terveydelle. Joidenkin tutkijoiden mielestä nikotiini ei ole lainkaan koukuttava. Nikotiinilaastareita ja nikotiinipurkkia on myynnissä joka apteekeissa ja kaupoissa, mutta ostaako niitä kukaan huvikseen, tai riippuvuuteen? Tutkimusten mukaan ei, ainoastaan tupakoinnin lopettamiseen.

Nikotiini lääketieteessä

Nikotiinia on tutkittu viimeisimmät 10-15 vuotta todella paljon ja viimeaikaisissa tutkimuksissa nikotiinista on löydetty huomattavia etuja. 2000-luvun alussa Dr. Newhousen Mind Study tutkitusryhmä alkoi tutkimaan nikotiinin hyötyjä tarkemmin. Tutkimuksissa nikotiinin etuja on alettu löytää ja alustavissa tutkimuksissa nikotiinin uskotaan auttavan muistisairaita, adhd:n hoidossa, mielisairaita, sekä masennuksen hoidossa.

Nikotiini medioissa

Medioita ajaa usein juurikin tämä emotionaalinen ajatus nikotiinin taustalla. Meille kaikille on opetettu lapsesta asti, että tupakointi on pahasta ja niin se onkin! Mutta samalla nikotiini on demonisoitu ja saatu näyttämään ehkä tutkimuksia huomattavasti haitallisemmalta. Mediat eivät uskalla ottaa esiin ilmitulleita tutkimuksia ja kukaan ei halua olla ensimmäinen media, joka kertoo, että kaikki mihin olemme uskoneet kymmeniä vuosia alkaakin musertua nikotiinin kohdalla.

Yhdysvalloissa terveysvirastot jäivät kiinni housut nilkoissa propagandasta, joita he olivat vuosia syöttäneet. He järjestivät kuvauksia, joissa lapsille laitettiin sähkösavukkeita kuviin ja mainoksiin, joita he syöttivät oman propagandansa ajamiseksi ja mediatalot syytivät nämä maksetut mainokset ulos sen kummempia kyselemättä. Olihan kyseessä syöpäjärjestö, terveysjärjestö tai muu valtiolta rahansa saava ”hyvää” tarkoittava järjestö. Sama ripuli toimii Suomessakin useilla organisaatio nimikkeillä.

Mikä ehkä on mielenkiintoisinta, että esimerkiksi juuri Yhdysvalloissa näiden anti-tupakkaryhmien suurimpana rahoittajana on Michael Bloomberg, joka on yksi Yhdysvaltojen rikkaimmista ihmisistä. Sähkösavukkeiden alettua leviämään vauhdilla, jenkeissä nähtiin suurin lobbausaalto hetkeen ja sähkösavukkeet poistettiin monesta kaupasta. Mielenkiintoinen fakta on, että Michael on suurin omistaja uudessa ”terveellisessä” sähkösavukkeessa nimeltä Hale, joka on kirjoitushetkellä FDA rekisteröinnissä ja tulossa markkinoille vuonna 2021, nyt kun muut on raivattu lailla pois markkinoilta.

2020 vuoden lopussa julkaistiin huikea dokumentti: You don’t know nicotine, jossa tutkitaan nikotiinia tarkemmin ja katsotaan asiaa kolikon molemmin puolilta. Nikotiinipussit.com suosittelee lämpimästi dokumentin katsomista jokaiselle.

Aika näyttää mihin suuntaan tutkimukset etenevät, nykyiset tutkimukset ovat todella lupaavia ja nikotiinin uskotaankin olevan ihan eri valossa tulevina vuosina. Ensin pitää päästä eroon aktivistien, sekä medioiden ja poliittisten päätösten luomista peikoista. Tiede näyttää positiivisia merkkejä nikotiinin hyödyistä, moni tupakka-vastainen ryhmittymä onkin vaihtanut mielipidettään nikotiinista ja jatkanut taistelua tupakointia vastaan. Lisää The Mind Studyn tutkielmista voit lukea heidän sivuiltaan: MIND

Aiheuttaako nikotiini syöpää?

Nikotiinin ei ole todettu aiheuttavan syöpää yhdessäkään tutkimuksessa. Tupakassa on syöpää aiheuttavia ainesosia, mutta nikotiini ei ole yksi niistä.

Mistä nikotiinia saadaan?

Nikotiinia löytyy meille kaikille tutuista kasviksista, kuten tomaateista, munakoisosta ja monista muista kasviksista. Perinteisesti se nikotiini, jonka me kaikki tiedämme uutetaan tupakkakasvista. Tänä päivänä usein myös valmistetaan synteettistä nikotiinia, joka on täysin puhdasta ja tupakkavapaata. Synteettisestä nikotiinista onkin tullut suosittu, joskin kallis nikotiinin muoto, jota käytetään kasvavissa määrin nikotiinipusseissa, korvaushoitotuotteissa, sekä sähkötupakkanesteissä.

Uudet nikotiinituotteet

Uudet nikotiinituotteet, kuten sähkösavukkeet ovat yleistyneet maailmalla kovaa vauhtia. Monissa maissa lääkärit ohjaavat ihmisiä näihin haitattomampiin nikotiinituotteisiin, joiden on tieteellisesti osoitettu olevan huomattavasti perinteistä tupakkaa parempia vaihtoehtoja. Tupakointi onkin vähentynyt huimasti ympäri maailmaa ja etenkin nuorten keskuudessa tupakointi on vähentynyt huomattavasti.

Mikäli olet päättänyt lopettaa tupakoinnin tai nuuskan käytön tilaa lailliset nikotiinipussit meiltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *