Nuuska Haaparanta - Nikotiinipussit netistä Suomeen

Nuuska Haaparanta

Nuuska Haaparanta

Nuuska Haaparanta on kaikkien suomalaisten nuuskan käyttäjien hyvin tuntema kombinaatio. Miten covid-19 on vaikuttanut nuuskan hakemiseen Haaparannasta? Nuuskan rajakauppa Haaparannasta kävi ennen covid-19 pandemiaa todella kuumana.

Nuuska

Nuuska on tupakasta valmistettu tuote, jota käytetään useimmiten ylähuulen alla. Nuuska sisältää nikotiinia, joka imeytyy verenkiertoon suun limakalvojen kautta. Eu-tasolla nuuskan myynti kiellettiin vuonna 1992 kaikissa sen aikaisissa EU-maissa. Poikkeuksena tästä on kuitenkin Ruotsi, jossa nuuskan valmistus ja myynti sallittiin poikkeusluvalla.

Nuuskaa kulkeutuu Suomeen valtavia määriä Haaparannasta ja muualta Ruotsista. Nuuskaa tuodaan myös laittomasti Suomeen Venäjältä, vaikka nuuskan myynti kiellettiinkin Venäjällä jo vuonna 2016.

Nuuska sisältää yli 2500 erilaista kemikaalia. Kuitenkin suurin osa nuuskan sisällöstä on tupakkaa (40-45%) ja vettä. Yleinen myytti, että nuuskassa olisi joskus käytetty lasinsirpaleita ei pidä paikkaansa. Myytti juontaa juurensa mitä todennäköisimmin kiteytyneestä suolasta, josta juoru lasinsiruista on lähtenyt liikkeelle.

Nuuska Haaparanta korona

Nuuskan tuonti Haaparannasta on todella yleistä ja moni ajaa jopa Helsingistä ja muualta pääkaupunkiseudulta Haaparantaan hakemaan tätä ”mustaa kultaa”. Nuuskaa takavarikoidaan tuhansia kiloja vuodessa ja pääsääntöisesti juuri Haaparannan ja Tornion rajalta.

Suosituin nuuskan hakupaikka Haaparannassa lienee Nuuskakairan tukku, joka tarjoaa perinteisen nuuskan lisäksi nikotiinipusseja, mutta huom. nuuskakairassa myynnissä olevat nikotiininuuskat ovat liian vahvoja ja niitä ei saa tuoda laisinkaan Suomeen ilman syyllistymistä lääkeainerikokseen.

Koronapandemian alettaessa nuuskan laiton maahantuonti siirtyi rahtiliikenteeseen ja matkustajaliikenteen mukana tuleva laittomaan myyntiin tarkoitettu nuuskan tuonti vähentyi. Koronapandemian alettua Haaparannan kauppiaat joutuivat jopa polttamaan kaupaksi menemätöntä nuuskaa. Lue Ylen uutinen aiheesta, TÄSTÄ.

Suomen hallitus onkin nyt havahtunut tähän riskeistä huolimatta jatkuneeseen nuuskaralliin ja alkanut tosissaan miettimään keinoja koronan leviämisen pysäyttämiseen Ruotsin rajalla.

Lue lisää nuuskan tuontirajoituksista aiemmasta artikkelistamme, Nuuskan tuonti.

Miksi juuri Haaparannasta haetaan nuuskaa Suomeen

Haaparanta on Suomen ja Ruotsin välisen maarajan eteläisin rajakaupunki, joten Haaparantaan on helppo ajaa autolla nuuska ostoksille. Haaparanta ja Tornio muodostavat myös kaksoiskaupungin, jota kutsutaan mm. TornioHaparanda nimellä. Ennen koronaepidemian alkua Haaparannan ja Tornion väliä pääsi paahtamaan ilman minkään näköisiä rajatarkastuksia. Tämän takia todella monet Etelä-Suomessakin asuvat nuuskaajat jaksoivat ajaa lähemmäs kymmenen tuntia suuntaansa nuuskaa hakemaan.

Nuuskan hankinta koronan aikana

Covid-19 toi tullessaan nuuskamarkkinoille todella suuren kysynnän. Nuuskan hakeminen Haaparannasta ei nyt kannata suuren korona riskin takia.

Suomen hallituksen uudet maahantulorajoitukset:

  • 27.1.2021 alkaen sisärajoilla sallitaan vain välttämätön työmatkaliikenne
  • Karanteeni- ja testaussuositukset tarkistettava ennen matkaa
  • Hallitus haluaa testata kaikki ulkomailta Suomeen saapuvat matkustajat
  • Pohjois-Suomen rajayhteistöjen erivapaudet lakkautetaan alkaen 27.1.2021, eli vapaa oikeus asioida naapurimaassa loppuu.
  • Rajoitukset ovat voimassa 25.2.2021 asti
  • Lue lisää maahantulorajoituksista Sisäministeriön sivuilta

Nikotiininuuskaa voit kuitenkin tilata

Vaikket nyt pääsekään nuuskan hakuun Haaparantaan, niin ei huolta! Nyt on loistava tilaisuus lopettaa nuuskan käyttö ja siirtyä tupakattomiin nikotiinipusseihin. Nikotiinipussien tilaaminen meiltä on TÄYSIN LAILLISTA.

Kunhan nikotiininuuskan nikotiinipitoisuus ei ylitä 4mg/annospussi rajaa, niin se luokitellaan itsehoitotuotteeksi ja täten voit tilata jopa 108 rasiaa nikotiinipusseja.

HUOM! Ethän tilaa nikotiinipusseja ulkomaisilta sivustoilta, voit joutua ongelmiin lääkerikkomuksen kanssa. Monet ulkomaiset tarjoajat myyvät asiakkaasta välittämättä vahvempia nikotiinipusseja ja asiakkaat voivat tietämättään syyllistyä lääkeainerikokseen.

Kaikki Nikotiinipussit.com tupakattomat nikotiininuuskat ovat Suomen tuontilain mukaisia ja tullin ohjeistuksen sisällä. Voit tilata 108 rasiaa kerralla täysin laillisesti. Katso tullin ohjeistus asiaan TÄSTÄ

Lanseerasimme juuri uuden DOPE nikotiininuuskabrändin. Dope nikotiininuuskamakuja on kolme erilaista:

Dope – Freeze

Dope – Ice Cool

Dope – Ice Mango

Nikotiininuuska Dope
Dope nikotiininuuskat tilaat nopeasti ja vaivattomasti Nikotiinipussit.com sivustolta.
Nuuskan tuonti Haaparannasta

Nuuskaa voit tuoda omaan käyttöön enintään 1000 grammaa. Nuuskan alaisuuteen kuuluu myös nenänuuska, purutupakka perinteiset suussa käytettävät nuuskat. 1000 gramman raja on vuorokausikohtainen. Alle 18-vuotias ei saa tuoda maahan tupakkatuotteita.

Mistä nuuskaa Haaparannasta?

Nuuskaa Haaparannasta haetaan useimmiten Nuuskakenraalista, snusoutletista tai Nuuskakairan tukusta. Haaparannan alueella toimii yli 10 toinen toistaan suurempaa nuuskakauppaa. Kun haet nuuskaa Haaparannasta, huomio nuuskan tuontirajoitukset. (1000 grammaa/vrk)

Nuuskaa haaparannasta vai nikotiinipussit netistä?

Valinta on sinun. Haaparannan ja Tornion välinen raja on rajoitettu 25.5.2021 saakka, joten huvikäynti johon nuuskan hakeminen lasketaan on nyt kiellettyä. Nikotiinipusseja voit tilata netistä rajoitetusti. Eta-alueelta, kuten nikotiinipussit.com sivustolta voit tilata 3kk käyttöä vastaavan määrän nikotiinipusseja. Yli 4mg per annospussi sisältävät nikotiinuuskat vaativat Suomessa lääkereseptin.

Tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden tuonti Haaparannasta?

Tupakkatuotteista eniten tuodaan nuuskaa Haaparannasta, mutta toki myös perinteistä tupakkaa ja savukepapereita. Nikotiininesteet ovat myös edullisempia Haaparannassa, sillä valmisteverotus on huomattavasti maltillisempi, kuin Suomessa.

Nuuskaa Virosta?

Virossa ei ole sallittua myydä nuuskaa. Virossa on kuitenkin vahvoja nikotiinipusseja myynnissä, näitä ei voi kuitenkaan tuoda laillisesti Suomeen.

Miten tulli valvoo nuuskantuontirajoja Haaparannan rajalla

Normaalisti tulli valvoo vain pistokoemaisesti nuuskan tuontia, mutta koronapandemiasta johtuen tulli valvoo kaikkea matkustajaliikennettä erittäin tarkasti. Samoiten nuuskan tuontiin on kiinnitetty huomiota.

Voiko nikotiinipusseja tilata netistä?

Kyllä voi. Huomioithan, että tilaat tunnetuilta sivustoilta, kuten nikotiinipussit.com. Nikotiinipussit.comin valikoima on täysin Suomen tuontilakien mukainen ja voit tilata kerralla jopa 108 rasiaa nikotiininuuskaa.

Voinko tuoda nikotiininuuskaa Haaparannasta?

Et voi. Haaparannassa ei ole Suomen tuontilait täyttäviä nikotiininuuskia. Kaikki Haaparannassa myytävät nikotiininuuskat sisältävät yli 4mg/annospussi nikotiinia, joten ne ovat laittomia.

Yksi kommentti artikkelissa “Nuuska Haaparanta

  1. Pingback: Nuuskakairan tukku - Nikotiinipurkka lopettamisen avuksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *