Nuuskan ja nikotiininuuskan maahantuontisäädökset vuonna 2020

Nikotiininuuskan maahantuonti

Nikotiininuuskalla tarkoitetaan tupakatonta annospussia, joka sisältää nikotiinia. Nikotiininuuskaa ei määritellä nuuskaksi, eikä tupakkatuotteeksi, sillä se ei sisällä tupakkaa. Nikotiinipitoisuuden perusteella nikotiininuuska määritellään lääkevalmisteeksi. Joko luvallisesti markkinoilla olevaksi itsehoitolääkkeeksi (Kuten Ice-nikotiinipussit) tai reseptilääkkeeksi. Yli 4mg vahvuiset nikotiininuuskat vaativat AINA lääkereseptin.

Voinko siis tuoda esimerkiksi Virosta nikotiininuuskaa ryyppyreisullani? Vastaus: Kyllä ja et. Mikäli nikotiininuuskan nikotiinipitoisuus jää 4mg vahvuiseksi, tai alle, niin voit tuoda näitä 3kk tarpeen. Tullin määrittelemä 3kk käyttöä vastaava määrä on 96mg x 3kk. Päivä-annos siis 96mg. Mikäli pusseja on 20kpl, kuten yleisimmin nikotiininuuskarasioissa, voit siis tuoda 108 rasiaa kerralla. Yli 4mg vahvuista nikotiininuuskaa EI SAA TUODA Suomeen ilman lääkereseptiä. Olethan erityisen tarkka tämän säännöksen kanssa, lääkeainerikos on vakava asia ja seuraa rekistereissä pitkään. Suosittelemmekin tutustumaan Ice nikotiinipussivalikoimaan ja voit meiltä tilata täysin laillisesti tullin ohjeistuksen mukaiset nikotiininuuskat Suomeen. Yli 4mg vahvuista nikotiininuuskaa ei myöskään voi toimittaa postitse.

Nuuskan maahantuonti

Nuuska lasketaan tupakkatuotteeksi ja tämän matkustajatuonnissa on rajoituksia. Tupakkatuotteeksi lasketaan jopa sähkösavukkeen nesteetkin, vaikkei niilläkään ole mitään tekoa tupakkatuotteiden kanssa, mutta haitattomampikin tuote halutaan tietysti verottaa ja täten tuoda tupakkaveron piiriin.

Nuuskan maahantuontirajoitukset:

Yksityishenkilö saa omaan henkilökohtaiseen käyttöön tuoda nuuskaa Suomeen yhteensä enintään 1000 grammaa. Nuuskan määritelmän alaisuuteen osuvat purutupakat, nenänuuskat ja suussa käytettäväksi tarkoitetut tupakat (nuuskat). Lahjaksi kyseisiä tuotteita ei saa tuoda laisinkaan. Alle 18-vuotias ei saa tuoda maahan tupakkatuotteita.

Entä jos epähuomioissasi sitten maahantuotkin hieman liikaa nuuskaa? Jos tupakkatuotteissa ei ole vähittäismyyntipakkauksissa vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä varoitustekstejä, sekä kuvia, et saa tuoda edes verot maksamalla enempää, kuin 1000 grammaa. Ylittävä osuus siis hävitetään ja tietysti joudut myös maksamaan valmisteverot ja sakot. Ei ehkä tämänkään riskin arvoista.

Nämä rajoitukset koskevat nuuskan ja nikotiininuuskan maahantuontia kirjoitushetkellä 11.8.2020.

Jos kuitenkin haluat tilata nikotiininuuskaa, niin se kyllä onnistuu lain puitteissa nikotiinipussit.com sivustolla. ICE-nikotiinipussit ovat täysin tullin ohjeistuksen mukaisia ja täten laillisia tilata. Voit tilata kerralla 108 rasiaa nikotiininuuskaa omaan käyttöön.

Katso nikotiinipussivalikoimamme TÄSTÄ