Nuuskakairan tukku – Snusgrossen

Nuuskakairan tukku on yksi Haaparannan suosituimmista kaupoista

Snusgrossen – Nuuskakairan tukku on jo legendaariseen maineeseen noussut Haaparannassa toimiva kauppa. Nuuskakairasta ovat monet nuuskaajat hakeneet täytettä huulen alle. Snusgrossen Nuuskakairan tukku sijaitsee Haaparannan rajanylityspaikan välittömässä läheisyydessä, osoitteessa Norra industrivägen 1, 953 34 Haparanda. Haaparanta onkin ollut jo vuosikausia se tärkein matkakohde suomalaisten nuuska turistien keskuudessa, sillä sieltä löytyy nuuskatukku jos toinenkin.

Miksi nuuskakaira on niin suosittu?

Suomalaisille maistuu nuuska. Ruotsin mustan kullan tuonti ja käyttäminen yleisesti on Suomessa kasvanut valtavasti viimeisten vuosikymmenten aikana. Mutta miksi käyttö on Suomessa sallittua, mutta myynti ei?

EU määrää, Ruotsin ei tarvitse noudattaa

Vuonna 1995 kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin, nuuskan myynti kiellettiin EU säädösten mukaisesti. Nuuskan myynti on kielletty Maailman Terveysjärjestö WHO:n suosituksesta koko Euroopan Unionin alueella. Nyt herää tietenkin kysymys siitä, eikö Ruotsi ole EU-maa, koska se on saanut myydä? Kyllä se on, mutta ennen liittymistään Euroopan Unioniin, ruotsalaiset neuvottelivat itselleen poikkeusluvan nuuskan valmistamisen ja myynnin jatkamiseksi, vaikka se onkin muuten kiellettyä koko EU:ssa.

Vaikka nuuskan myynti kiellettiin Suomessa Euroopan Unionin linjan mukaisesti, ei nuuskan käyttöä kuitenkaan samalla kriminalisoitu.

Millä ehdoilla Ruotsi sai erikoislupansa läpi EU:ssa?

EU kielsi nuuskan myynnin ja valmistuksen jäsenmailtaan vuonna 1992. Kiellon perusteena oli se, että nuuska on voimakasta riippuvuutta aiheuttava nikotiinituote, jonka käyttöön liittyy merkittäviä terveysriskejä. Lisäksi kiellossa huomioitiin se, että nuuskan käyttäminen on erityisen koukuttavaa nuorille.

Ruotsalaiset sai siis neuvoteltua EU:n liittymissopimuksessa erityisluvan nuuskan myyntiin ja tätä poikkeuslupaa jatkettiin uudelleen vuonna 2012.

Poikkeusluvan ehtona oli se, että Ruotsin täytyi lupautua toteuttamaan kaikki tarvittavat toimenpiteet estääkseen nuuskan saattamisen markkinoille muissa unionin jäsenmaissa. Liittymissopimuksessa velvoitettiin myös, että komission on valvottava nuuskan myyntikieltoon liittyvien toimenpiteiden tehokasta toimeenpanoa.

Miten meni, noin niinkuin omasta mielestä?

Tämä leikkisä kysymys sopii tähän yhteyteen kuin nenä päähän. Eihän se varsinaisesti aivan putkeen ole mennyt. Suomalaiset ravaavat Tornion ja Haaparannan väliä Odensin nuuskapurkit silmissään kiiluen hakemassa täysin laillisesti Suomeen tuotavaa nuuskaa, puhumattakaan valtavasta, huumekauppaan verrattavissa olevasta, jatkuvasti ammattimaisemmaksi muuttuvasta salakuljetusbisneksestä.

Yksityishenkilöt saavat tuoda Ruotsista Suomeen nuuskaa 1000g yhden kalenterivuorokauden aikana. Luonnollisestikin sitä saa laillisesti maahantuoda ainoastaan omaan henkilökohtaiseen käyttöön ja nuuskan kaikenlainen välittäminen eteenpäin on kiellettyä. Myös nuuskan ostaja Suomen puolella syyllistyy rikokseen. Nuuskan tuontiin ja rajoituksiin liittyen löydät lisää tietoa artikkelistamme.

Suomalaisille suunnatut tuotteet

Esimerkiksi nuuskakaira myy eniten nuuskamerkkejä, jotka ovat tarkoitettu pelkästään Suomen markkinoille. Nuuskakairassa kauppansa tekevät erityisen vahvat nuuskamerkit, joita ruotsalaiset itse eivät siis käytä juuri laisinkaan. Miltä kuulostaa esimerkiksi Sisu niminen nuuskabrändi, jonka nimi jo viittaa melko voimakkaasti Suomeen ja suomalaisuuteen – mutta kaiken varalta Sisu nuuskapurkkia koristaa Suomen vaakunasta tuttu leijona? Myydyin tuote nuuskakairan tukusta on Denssi, eli Odens Cold Dry nuuska, joka on ylivoimaisesti suosituin nuuska Suomessa. Odens nuuska ei kuitenkaan maistu ruotsalaisille, vaan tämä kulttisuosiota Suomessa nauttiva ”denssi” on puhtaasti suomalaisille tarkoitettu nuuska.

Salakuljetus valtavassa kasvussa

Nuuskan salakuljetus Suomeen on kasvanut räjähdysmäisesti. Tullin antamat viimeisimmät tiedot kertovat, että salakuljetus on muuttunut todella ammattimaiseksi ja siitä löytyy hyvin paljon samoja piirteitä, kuin huumeiden salakuljetuksesta. Ajat ovat muuttuneet siitä, kun salakuljettajilla oli muutamia nuuskasinkoja henkilöautojen takakonteissa. Nykyisin nuuska tulee raskaan liikenteen mukana ja määrät ovat sitä myötä kasvaneet todella suuriksi.

Valikoima nuuskakairan tukussa

Nuuskakairassa on todella laaja valikoima suosituimpia nuuskamerkkejä. Suomalaisten suosiossa ovat etenkin mahdollisimman edulliset ja vahvat nuuskat, kuten Odens. Denssin lisäksi suosituimpia merkkejä ovat legendaarinen Ettan, supervahva R42 nuuska, Siberia ja hieman Suomen markkinoille suunnatusti brändätty Sisu. Vielä vuosikymmen taaksepäin Ettan oli Suomen suosituin nuuska, mutta nykyään vahvemmat ja enemmän nikotiinia sisältävät nuuskat ovat vallanneet kaikki kärkisijat.

Snusgrossen – Nuuskakairan tukku – hinnat 2023

Nuuskakairassa halvin nuuska maksaa 20–25 € / torni. Suomalaisten suosituin tuote on perinteisesti ollut Odens Cold Dry nuuska. Toinen Nuuskakairan suosittu tuote on Battery -energiajuoma, jonka erittäinkin hyvä hinta Haaparannassa on n. 20 € /lava.

Nuuskakairan hinta on perinteisesti ollut hyvin edullinen, mutta Haaparannassa on myös paljon muitakin nuuskakauppoja, joiden hinnat kannattaa myös tarkistaa paikan päällä. Tarkkaa tietoa päivän hinnoista voi olla hankala löytää, toimituksemme ei saanut selville kuin muutaman tuotteen hinnan.

Madventures nuuskakairan tukussa
Madventures kaksikkokin kävi testaamassa nuuskakairan tukku valikoimaa

Snussgrossen Nuuskakairan tukku – kilpailijat

Nuuskakairan lisäksi Haaparannasta löytyy myös muita nuuskaa tarjoavia erikoisliikkeitä. Suurimpia kilpailijoita Nuuskakairan tukulle ovat:

 • Nuuskaoutlet
 • Nuuskahuuli
 • Nuuskakenraali
 • Candy World

Mainittujen nuuskakauppojen lisäksi Haaparannasta nuuskat on saatavilla lukuisissa muissakin, suuria nuuskatukkuja pienemmissä nuuskapuodeissa.

Suurin kilpailija Nuuskakairan tukulle on verkossa

Koronapandemian aikana tupakattomat ja täysin lailliset nikotiinipussit ovat nostaneet suosiotaan räjähdysmäistä tahtia. Sen sijaan että lähdettäisiin Nuuskakairaan hakemaan lasti Odens nuuskatorneja Suomeen, on jo tuhannet suomalaiset nuuskaajat valinneet nuuskamatkustelun tilalle verkkokaupasta tilattavan nikotiininuuskan.

Nikotiinipussien edut nuuskaan verrattuna

 • Nikotiinipussit eivät sisällä tupakkaa ja ovat vähemmän haittoja aiheuttava vaihtoehto
 • Voit käyttää nikotiinipusseja huomaamattomasti missä haluat
 • Nikotiinipussit eivät värjää hampaita tai aiheuta pahanhajuista hengitystä
 • Suuri valikoima miellyttäviä makuvaihtoehtoja
 • Täysin laillisia tilata Suomeen jopa 3kk käyttöä vastaavan määrän kerrallaan
Liity kanta-asiakkaaksemme
Uusi kanta-asiakasohjelma
Nuuskakairan tukku ei tarjoa bonuspisteitä

Myykö snusgrossen – nuuskakairan tukku nikotiininuuskaa?

Nuuskakairan tukun valikoimassa on myös nikotiininuuskaa, mutta siellä myytävät nikotiinipussit ovat nikotiinipitoisuudeltaan yli 4 mg vahvuisia, joten niitä ei saa tuoda Suomeen ilman voimassa olevaa tuontilupaa. Yli 4 mg vahvuiset nikotiinipussit vaativat Suomessa reseptin, ja niiden tuominen Suomeen ilman reseptiä on aina lääkerikos.

Nuuskakauppa laskussa

Yle uutisoi koronan alettua, että nuuskakauppa Haaparannassa on laskenut jopa 85–95 % kauppiaiden mukaan. Lue Ylen artikkeli TÄSTÄ.

Iso osa myynnin pudotuksesta selittyy matkustusrajoituksista ja Tulliylitarkastaja Kari Hannu sanoo, että tulli on varautunut rajoitusten poistuttua nuuskakaupan vilkastumiseen ja myös salakuljetusyrityksiin.

Nuuska myynti on myös vähenemään päin uusien tupakattomien nikotiinipussien ansiosta. Myös aspartaamia sisältävä Zonnic 4 mg on löytänyt kannattajakuntansa koronapandemian alettua. Nikotiinipussit.comin tuotteissa ei ole käytetty aspartaamia, vain luonnollisia makuaromeja.

Snusgrossen – nuuskakaira kokemuksia

Pekka tapasi hakea ennen kerran kuukaudessa nuuskakairan tukusta ”mustaa kultaa” paksin täydeltä. Odenssia kului viitisen tolppaa kuukaudessa, kertoo Pekka. Pekka onkin monella mittapuulla todella paljon käyttävä nuuskaaja.

Pekka on käyttänyt nuuskaa jo yli 15 vuoden ajan on vakuuttunut, että perinteinen tupakkaa sisältävä nuuska vaihtuu ajan myötä terveellisempään nikotiininuuskaan.

Nikotiininuuskaa käyttäessä suu ei haise, eikä hampaat värjäydy. Nuuskaja Pekka kertoo, että vaimokin on innoissaan Pekan lopetettua nuuskaajan uran. Nyt suu tuoksuu raikkaalle ja Pekan muiskut taas kelpaavat.

Varasto loppu
(103) 4,49
(224) 5,90 3,49
Varasto loppu
(77) 4,49
Varasto loppu
(59) 5,90
Nuuskakairan tukku
Nuuskakaira Haaparannasta. Nuuskan voit vaihtaa nikotiinipusseihin helposti.

Nuuska vaihtui tupakattomaan nuuskaan

Kuten Pekkakin, vanha nuuskaaja päätti unohtaa reissut Nuuskakairan tukkuun koronapandemian alettua. Pekka kohtasi Facebookissa nikotiinipussit.com sivuston ja päätti testata meidän ICE nikotiinipusseja.

Vanhana denssin käyttäjänä Pekka oli hieman skeptinen alkuun, että voiko 4mg nikotiininuuska todellakin korvata Odensin. Nyt puoli vuotta myöhemmin Pekka toteaa, että ICE Frost nikotiinipussin poraus on vähintäänkin yhtä hyvä mihin oli tottunut, ollessaan nuuskaaja.

Nikotiininuuskiin on saatu samankaltainen ”poraaminen”, mitä vahvoista nuuskista löytyy. Monet nuuskaajat luulevat esim. denssin ”porauksen” johtuvan suuresta nikotiinimäärästä, vaikka tosiasiassa poraus saadaan aikaiseksi PH-arvoa muokkaamalla. Tuotteeseen on kehitelty poraus ja nuuskamainen rakenne, jotta nuuskaajat voivat vaihtaa helpommin terveellisempään itsehoitotuotteeseen.

Nikotiininuuskan tilaaminen on laillista

Nikotiininuuskaa voi hankkia verkkokaupasta Tullin ohjeistuksen mukaisesti 3kk käyttöä vastaavan määrän kerrallaan. ICE– ja Dope nikotiininuuskan kohdalla se tarkoittaa 108 rasiaa kerralla.

2021 huhtikuussa valikoimiimme saapui upea Paz nikotiininuuska yksinoikeudella 4mg vahvuudessa. Paz nikotiininuuskaa saat neljässä maussa: Jääminttu, sitrus, Spearmint ja lakuminttu. Kokeile ja löydä uusi suosikki!

Katso mitä asiakkaamme sanovat:

Snusgrossen – Usein kysyttyä

Mikä on nuuskakairan osoite?

Snusgrossen Nuuskakairan tukku sijaitsee Haaparannassa osoitteessa Norra Industrivägen 1, 953 34 Haparanda, Ruotsi.

Mitkä ovat nuuskakairan tukun aukioloajat?

Nuuskakaira on avoinna viikon jokaisena päivänä; arkisin 8-19, lauantaisin 8-18 ja sunnuntaisin 10-18.

Millaiset hinnat Nuuskakairan tukussa on?

Nuuskakairassa on Haaparannan ehkäpä parhaat nuuskan hinnat. Usein hintoihin vaikuttavat erilaiset tarjouskampanjat, joita Nuuskakairan tukussa on usein.

Mikä on nuuskakairan myydyin nuuska?

Nuuskakairan tukussa myynti tapahtuu liki 100 prosenttisesti suomalaisille asiakkaille. Suosituin nuuskabrändi on Odens nuuska. Denssin suosio selittyy sen halvalla hinnalla. Itse tuotteen laatu ei ole kummoinen, mutta hintalaatusuhde on kuitenkin kohtalainen ja se miellyttää suomalaisia asiakkaita.

Nuuska Nuuskakairasta vai nikotiinipussit netistä?

Nyt koronapandemian vuoksi Ruotsin raja on kiinni, ainakin 25.5.2021 asti. Nikotiininuuskaa voit tilata laillisesti netistä suomalaiselta nikotiinipussit.com sivustolta. Kun tilaat nikotiinipusseja netistä on huomioitavaa, että varmistat nikotiinipussien nikotiinivahvuuden, jonka tulee olla tullin ohjeistuksen mukaisesti alle 4mg/annospussi.

Voiko nuuskaa korvata nikotiinipusseilla?

Nuuskankäytön korvaaminen nikotiinipusseilla on todella suosittua, etenkin silloin kun rajat olivat koronapandemian vuoksi suljettuna. Nikotiinipussit ovat Suomen suosituin nuuskan korvike. Esimerkiksi Ice nikotiinipussit eivät sisällä laisinkaan tupakkaa ja sisältävät nikotiinia sallitun 4mg/annospussi, joten niitä voi tilata täysin laillisesti Suomeen. Ice nikotiinipussit tilattavissa vain www.nikotiinipussit.com sivustolta

Mitä muita nuuskakauppoja Haaparannassa on nuuskakairan lisäksi?

Nuuskakaira on varmasti tunnetuin nuuskatukku, mutta monia muitakin hyviä vaihtoehtoja on. Suosituimpia ovat: Nuuskakenraali, Nuuskaoutlet, Maxi Ica Haaparanta ja Snuskungen.

Onko nuuskan tuonti laillista, jos ostan Nuuskakairasta?

Nuuskantuonti on laillista, kunhan muistat tuontirajoitukset. Nuuskaa koskevat tuontirajoitukset löydät tullin sivuilta: https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijalle/tupakkatuotteet

Voiko nikotiininuuskaa tilata verkosta?

Nikotiinipussit saa tilata netistä, mikäli ne ovat alle 4mg/annospussi. Nikotiinipussit eivät sisällä tupakkaa ja Suomessa niitä käytetään tupakoinnin lopettamiseen ja nuuskan korvaushoitoon. Nikotiinipusseista suosituimmat ovat Ice, dope ja paz nikotiinipussit.

Voinko tuoda nikotiinipusseja Ruotsista?

Et voi. Ruotsissa myynnissä olevat nikotiinipussit sisältävät tuontirajat ylittävät määrät nikotiinia ja ovat täten lääkelaissa kiellettyjä. Syyllistyt lääkerikokseen, mikäli tuot liian vahvoja nikotiinipusseja maahan.

Mikä on maailman vahvin nuuska?

Tällä hetkellä markkinoiden vahvin nuuska on Siberia, jonka nikotiinipitoisuus on 43 mg nikotiinia. Siberia nuuskaa on saatavilla myös nuuskakairan tukusta.

Montako tornia Odensia saa tuoda?

Yksi Odens purkki painaa noin 10g, joten 10 kiekon tornissa nuuskaa on 100 grammaa. Voit tuoda 1000g nuuskaa yhden kalenterivuorokauden aikana, joten Odensia voi tuoda noin 10 tornia.

4 kommenttia artikkelissa “Nuuskakairan tukku – Snusgrossen

 1. Pingback: Nuuskakairan tukku - nuuskakaira

 2. Kai lankala sanoo:

  Tää on teidän verkkokauppa on mahtavin juttu ikinä! Ei tarvi enää ravata Haaparannassa. Purkit tulee nopeasti ja viimeksi jopa kahdessa päivässä.

 3. Ville sanoo:

  Jumalan lahja nämä ICEt ja DOPEt! Poraa ja sätii vaikka ei ole älyttömiä määriä nikotiinia! Vaihdoin pysyvästi näihin heti ensimmäisen tilauksen jälkeen. Ei enää ”laittoman” nuuskan ostamista vaan fressit pussit postissa!

 4. peggysilver sanoo:

  Ex ketjupolttaja 27 vuoden kokemuksella, nykyinen ketjuvapottaja 6 vuoden kokemuksella törmäsin jossakin tähän nikotiininuuskaan, ja otin testiin Ice Mangoa. Ajatuksena keventää rinkkaa kesän vaelluksilla. Lasti 18650 akkuja painaa melkoisesti ja virta on kuitenkin aina vaposta loppu. Ajatuksena puolittaa reissussa vapotuksen määrä nikotiininuuskalla. Pitkästä tupakointi kokemuksesta huolimatta en ole ikinä koskaan ever tavan nuuskaa suuhuni pistäny, että vaatii siltä osin hieman totuttelemista. Mutta Ice Mango onkin oikein maukasta, ja mango huulessa muutamalla kokeilukerralla onnistunu olemaan jopa pari tuntia ilman vapoa. Lupaavaa siis, ehkä ideani onnistuu ja vapotalmakin vähenee läppärin näytöllä ihan vahingossa, eikä rinkassa tarvitse jatkossa kantaa kilon edestä virtaa mukana. Selvennetään että vapo, tai vape on sähkötupakka, jos ilmaisu ei ole jollekkin tuttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *