Odens nuuska - Nikotiinipussit netistä Suomeen

Odens nuuska

Odens nuuska on Suomen suosituin nuuska

Odens nuuska on varsinainen kummajainen nuuskamarkkinoilla. Suomessa Odens nauttii käsittämättömän kovaa suosiota ja onkin Suomen suosituin nuuska, kun taas nuuskan kotimaassa Ruotsissa, Odenssia pidetään lähinnä huonona vitsinä, jota myydäänkin käytännössä vain Suomalaisille.

Miksi Odens nuuska on niin suositussa asemassa Suomalaisten nuuskaajien keskuudessa ja miksi Ruotsalaiset eivät käytä ”denssiä” juuri lainkaan?

Odens suosio

Kuten mainittu, nuuskasivistyksen kehdossa, Ruotsissa, Odens ei pääse suosituimpien tai käytetyimpien nuuskamerkkien listoille. Suomalaisille sen sijaan Odens maistuu, otetaan esimerkkinä vaikkapa Nuuskakairan tukku Haaparannassa; hyllyt notkuvat Odenssia ja kassakoneeseen kilisee Suomalaisten nuuskaturistien rahaa.

Yksi syy Odensin suosioon Suomessa on varmastikin sen hinta. Kun Suomalaiset lähtevät hakemaan nuuskaa Haaparannasta, usein ostoskoriin päätyy edullisimpia ja vahvimpia tuotteita, ja Odens osuu tähän kategoriaan vallan mainiosti. Odens sisältää nikotiinia 22mg/g ja lisäksi denssin pH-arvo on muihin nuuskamerkkeihin verrattuna erittäin korkea, 9,5, joka nostaa vielä nuuskan tuottamaa ”porausta” entistäkin tuntuvammaksi.

Odens nuuska tuotteena

Odens valmistetaan Enköpingissä, Ruotsissa ja valmistaja on GN-tobacco. Ruotsissa Odensia pidetään yleisesti huonolaatuisena nuuskana. Yleisimmät kommentit tästä Suomessa kulttiasemaa nauttivasta nuuskasta ovatkin, että Odens nuuska haisee pahalle ja maistuu pahalle – mutta se potkii ja poraa, kovemmin kuin mikään muu. Siinä arvostelut ovat kyllä oikeassa. Odensin maku pitäisi olla piparminttu, mutta sen todellista makua on erittäin hankala kuvailla.

Kuitenkin Odensin ympärille tuntuu rakentuneen Suomessa jopa jonkinlainen kultti. Vaikka Odens on huonolaatuista ja mikäli netistä löytyviä Odens kokemuksia on uskominen, makukaan ei ole sieltä parhaasta päästä, silti sitä käytetään – ja paljon. 

Odens on onnistunut niin sanotussa piilomarkkinoinnissaan kadehdittavan hyvin. Fanikulttuuria luodaan, kun Denssistä lauletaan suosittujen artistien lyriikoissa, nuorten suosimat sosiaalisen median kanavat ovat täynnä videoita ja julkaisuja Odensista. Lisäksi Odens purkin nerokas, helposti irrotettava ja uudelleen kiinnitettävä tarraetiketti, on hyvin yleinen näky esimerkiksi bussipysäkin seinässä, mopokypärissä ja puhelimissa.

Odens Cold Dry

Suosituin Odens nuuska on Odens Cold Dry, joka on juuri tämä puhekielessä paremmin tunnettu ”Denssi”. Odens Cold Dry nuuskaa myydään Haaparannassa jokaisessa nuuskakaupassa ja sitä myydään nimenomaan suomalaisille nuuskamatkailijoille. Odens Cold Dry nuuskan hinta Haaparannassa pyörii noin 20 euron paikkeilla per torni, joten kyseessä on varsin edullinen nuuska. Edullisesta hinnastaan johtuen, Odens Cold Dry on myös nuuskaa Suomen pimeille markkinoille salakuljettavien nuuskakauppiaiden suosiossa.

Odens Cold Dry on Suomen suosituin nuuska
Odens Cold Dry nuuskaa salakuljetetaan Suomeen tonneittain

Odens nuuska Suomessa

Nuuskan tilaaminen netistä Suomeen on kiellettyä ja nuuskan matkustajatuontia koskevat tiukat rajoitukset. Tupakkalaki kertoo että matkustajatuontina voit tuoda nuuskaa Suomeen 1000g henkilökohtaiseen käyttöön. Nuuskan tuonti ja myynti Suomessa onkin salakuljetetun nuuskan pimeätä kauppaa, jossa myös ostaja syyllistyy rikokseen.

Odensin salakuljetuksen ja hämärän nuuskabisneksen mittasuhteista kertookin esimerkiksi vuonna 2019 Rovaniemen hovioikeudessa käsitelty tapaus, jossa päätekijä sai peräti 2 vuoden ja 2 kuukauden mittaisen vankeusrangaistuksen salakuljetuksesta, laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä ja törkeästä veropetoksesta. Tuomittu tekijä oli kuljettanut Suomeen kahden vuoden aikana lähes 2000 kiloa Odens nuuskaa Haaparannasta, ja jäädessään kiinni, vuokra-autosta oli löytynyt yli 300 kiloa Odenssia. Vankeusrangaistuksen lisäksi salakuljettaja sai maksettavakseen massiiviset korvaukset, valtiolle korvattavaksi määrättiin noin 89 000 euroa ansaittuja tuloja sekä peräti 573 000 euroa veroja Suomelle.

Salakuljetetun nuuskan kokonaismäärästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta arvioiden mukaan kiinni jäisi vain noin 10 % salakuljetetusta nuuskasta. Tämä kertoo tylyä kieltä siitä, miten hyvin Suomessa on onnistuttu nuuskan tuonnin valvonnassa. Pelkästään Tornio – Haaparanta välillä tapahtuu vuosittain lähes 15 miljoonaa rajan ylitystä, joten luonnollisestikin valvonta siitä, paljonko nuuskaa Haaparannasta Suomeen loppujen lopuksi tuodaan, on mahdotonta.

Odens vaihtoehtoja

Niin Odensille kuin kaikille muillekin perinteisille nuuskamerkeille löytyy nykyisin hyviä terveellisempiä ja vieläpä täysin laillisia vaihtoehtoja. Tupakaton nikotiininuuska on vallannut markkinoita Suomessa ja onkin tällä hetkellä jo suosituin konsti tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettamiselle. Onkin erittäin hyvä kysymys, miksi kenenkään yläpellistä löytyy Odens nuuska, kun niin paljon parempia vaihtoehtoja on saatavilla täysin laillisesti?

Nikotiininuuskaa voit tilata laillisesti Suomeen jopa kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän kerrallaan ja makuvaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan. Jopa legendaarisen Odensin käyttäjille on löytynyt muutama upean porauksen antava kestosuosikki nikotiininuuskavalikoimastamme:

ICE Frost – Superjäätävän mintun makuinen nikotiinipussi, yksi suosituimmista vaihtoehdoista Odensin käyttäjille!

ICE Frost 4mg nikotiinipussi

PAZ Cool Mint – Ihana, pehmoinen pussi, mutta poraa jäätävällä mintullaan kuin denssi konsanaan!

paz nikotiininuuska cool mint

ICE Freeze Reaper – Jäinen mintun poraus yhdistettynä habaneron poltteeseen, tämä ei jätä kylmäksi!

Ice Freeze Reaper

Nikotiininuuskan edut

Vaihtaessasi Odens nuuskan nikotiininuuskaan, pääset eroon todella monesta nuuskan ikävästä puolesta. Täysin valkoinen ja tupakaton nikotiininuuska ei värjää hampaita eikä aiheuta pahanhajuista hengitystä. Perinteiset nuuskat kuten Odens, sisältävät järkyttävän määrän vaarallisia ja syöpää aiheuttavia aineita, kun taas nikotiininuuska sisältää ainoastaan puhtainta mahdollista nikotiinia ja luonnollisia maku- ja täyteaineita.

Kun terveydelle haitallisiin faktoihin lisätään vielä se tosiseikka, että saadaksesi laillisesti nuuskaa, joudut hakemaan nuuskaa Haaparannasta esimerkiksi Nuuskakairan tukusta, maksimissaan yhden kilon kerrallaan. Nikotiininuuskaa taas voit tilata nopealla toimituksella suoraan kotiisi, täysin laillisesti, jopa 108 rasiaa kerrallaan.

Tutustu nikotiinipussivalikoimaamme ja testaa tuotteitamme! Jo tuhannet Suomalaiset ovat vaihtaneet Denssin tupakattomiin nikotiinipusseihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *