Odens nuuska eli Denssi

Odens cold extreme white dry eli denssi on suosituin odens nuuska

Odens nuuska, puhekielessä tutummin denssi, on varsinainen kummajainen nuuskamarkkinoilla. Suomessa Odens Cold Dry suosio on valtava ja se onkin Suomen suosituin nuuska. Nuuskan kotimaassa Ruotsissa, Odens nuuska tuotteena on kuin vitsi, jota myydäänkin käytännössä vain Suomalaisille.

Miksi Odens nuuska on niin suositussa asemassa Suomalaisten nuuskaajien keskuudessa ja miksi Ruotsalaiset eivät käytä ”denssiä” juuri lainkaan?

Odens cold dry suosio

Kuten mainittu, nuuskasivistyksen kehdossa, Ruotsissa, Oden’s Cold Dry ei pääse suosituimpien tai käytetyimpien nuuskamerkkien listoille. Suomalaisille sen sijaan Odens maistuu. Otetaan esimerkkinä vaikkapa Nuuskakairan tukku Haaparannassa; hyllyt notkuvat Odens kiekkoja ja kassakoneeseen kilisee Suomalaisten nuuskaturistien rahaa.

Yksi syy Odensin suosioon Suomessa on varmastikin sen hinta. Kun Suomalaiset lähtevät hakemaan nuuskaa Haaparannasta, usein ostoskoriin päätyy edullisimpia ja vahvimpia tuotteita, ja Odens osuu tähän kategoriaan vallan mainiosti. Odens sisältää nikotiinia 22 mg/g ja lisäksi Odens pH-arvo on muihin nuuskamerkkeihin verrattuna erittäin korkea, 9,5, joka nostaa vielä nuuskan tuottamaa ”porausta” entistäkin tuntuvammaksi.

Odens nuuska tuotteena

Odens valmistetaan Enköpingissä, Ruotsissa ja valmistaja on GN-tobacco. Ruotsissa GN tobaccon Odensia pidetään yleisesti huonolaatuisena nuuskana. Yleisimmät kommentit tästä Suomessa kulttiasemaa nauttivasta nuuskasta ovatkin, että Odens nuuska haisee pahalle ja maistuu pahalle – mutta se potkii ja poraa, kovemmin kuin mikään muu. Siinä arvostelut ovat kyllä oikeassa. Odensin maku pitäisi olla piparminttu, mutta sen todellista makua on erittäin hankala kuvailla.

Denssin haju

Denssin haju on yksi tunnistettavimmista hajuista. Kun matkustat vaikkapa julkisessa liikenteessä ja joku saa mieleensä avata purkillisen denssiä samassa kulkuneuvossa, purkin avaamisen jälkeen koko tilan täyttää karmiva haju. Ydinjätteeksikin kuvailtu Denssi on siis todella voimakkaan hajuista.

Odens nikotiinimäärä

Odens tuoteperheestä löytyy jopa useita kymmeniä eri nuuskavaihtoehtoja, joiden nikotiinimäärä vaihtelee. Joukossa on sekä miedompia sekä voimakkaampia vaihtoehtoja.

Suomalaisten lempilapsi, Odens Cold Dry on luonnollisestikin sieltä vahvemmasta päästä. Odens Cold Dry nikotiinimäärä on 22 mg/g ja näin ollen 16 mg/annospussi.

Miedoimman Odensin nikotiinimäärä on 9 mg/g ja vahvimmat sisältävät saman 22 mg nikotiinia kuin Cold Dry.

Vaikka Odens onkin jo normaaleihin, Ruotsissa suosittuihin nuuskamerkkeihin verrattuna jopa tuplasti vahvempaa, ei Odensin nikotiinimäärä ole kuitenkaan vielä lähellekään nuuskamarkkinoiden suurin. Myyntiin on tullut lukuisia, suorastaan naurettavan vahvoja nuuskavaihtoehtoja, joiden rinnalla Odensin nikotiinimäärä kalpenee kuin lakana.

Odens nikotiinimäärä vs vahvimmat nuuskat

Vahvimmat Odens nuuskat sisältävät nikotiinia siis 22 mg/g. Enemmän nikotiinia grammaa kohden löytyy esimerkiksi näistä supervahvoista nuuskamerkeistä:

  • G.3 Wire Super Strong, nikotiinimäärä 26 mg
  • GN Organic Clove Explosion Brown, nikotiinimäärä 36 mg
  • Puck Icing Extreme Strong, nikotiinimäärä 36 mg
  • Siberia Extremely Strong, nikotiinimäärä 43 mg
  • Offroad X White Dry Arctic Xplorer, nikotiinimäärä 45 mg
  • 24K Crystal Strong White Dry, nikotiinimäärä 45 mg

    Näiden rinnalla Denssi ei enää vaikutakaan niin vahvalta nuuskalta.
Siberia on denssin valmistajan toinen vielä vahvempi nuuska
Siberia nuuska tulee samalta tehtaalta kuin Denssi ja on vielä vahvempaa

Joten vaikka Denssi onkin nikotiinipitoisuudeltaan vahvaa nuuskaa, markkinoilla on jopa yli tuplasti vahvempia vaihtoehtoja. Nämä nikotiinipitoisuudet ovat varmasti tarpeettoman suuria ja saattavat aiheuttaa jopa nikotiinimyrkytyksen. On myös selvää, että näin suuret nikotiinimäärät aiheuttavat todella voimakkaan nikotiiniriippuvuuden ja toleranssi kasvaa mielettömän suureksi.

Denssin kultti

Odensin ympärille tuntuu rakentuneen Suomessa jopa jonkinlainen kultti. Vaikka denssi on huonolaatuista ja mikäli netistä löytyviä Odens kokemuksia on uskominen, makukaan ei ole sieltä parhaasta päästä, silti sitä käytetään – ja paljon. 

Odens on onnistunut niin sanotussa piilomarkkinoinnissaan kadehdittavan hyvin. Fanikulttuuria luodaan, kun Denssistä lauletaan suosittujen artistien lyriikoissa, nuorten suosimat sosiaalisen median kanavat ovat täynnä videoita ja julkaisuja Odensista. Lisäksi Odens purkin nerokas, helposti irrotettava ja uudelleen kiinnitettävä tarraetiketti, on hyvin yleinen näky esimerkiksi bussipysäkin seinässä, mopokypärissä ja puhelimissa.

Denssin arvostelu

Denssiä on arvosteltu jo vuosia erilaisilla nuuskatuotteita käsittelevillä sivustoilla, sosiaalisessa mediassa ja YouTube-videoilla. Arvosteluissa toistuu sama kaava: maku on sangen epämiellyttävä, mutta se poraa, sätii, pärisee ja iskee – kovemmin kuin mikään muu nuuskamerkki.

Odens Cold Dry

Suosituin Odens nuuska on Odens Cold Dry, joka on juuri tämä puhekielessä paremmin tunnettu ”Denssi”. Odens Cold Dry nuuskaa myydään Haaparannassa jokaisessa nuuskakaupassa ja sitä myydään nimenomaan suomalaisille nuuskamatkailijoille. Odens Cold Dry nuuskan hinta Haaparannassa pyörii noin 20 euron paikkeilla per torni, joten kyseessä on varsin edullinen nuuska. Edullisesta hinnastaan johtuen, Odens Cold Dry on myös nuuskaa Suomen pimeille markkinoille salakuljettavien nuuskakauppiaiden suosiossa.

Odens Cold Dry on Suomen suosituin nuuska
Odens Cold Dry nuuskaa salakuljetetaan Suomeen tonneittain

Odens hinta 2022

Odens Cold Dry nuuskan hinta Suomen pimeillä nuuskamarkkinoilla on palautunut normaalille tasolle koronapandemian aiheuttamien hintojen nousujen jälkeen. Kun koronapandemia iski vuonna 2020, Suomen ja Ruotsin välistä rajaliikennettä rajoitettiin, ja Odens nuuskan tuonti Suomeen hankaloitui. Heikentynyt saatavuus nosti Odens nuuskan hintaa katukaupassa hetkellisesti jopa kaksinkertaiseksi ja pääkaupunkiseudulla Odens tornista maksettiin korkeimmillaan jopa 80 – 100 euroa.

Kun rajaliikenne palautui normaaliksi, myös nuuskaa alkoi tulla Suomeen entistä tai jopa kiihtyvää tahtia, ja katukauppahinnat palasivat entiselle tasolle. Normaali Odens Cold Dry nuuskan hinta katukaupassa on noin 40€ singosta.

Odens cold extreme white dry Suomessa

Nuuskan tilaaminen netistä Suomeen on kiellettyä ja nuuskan matkustajatuontia koskevat tiukat rajoitukset. Tupakkalaki kertoo että matkustajatuontina voit tuoda nuuskaa Suomeen 1000g henkilökohtaiseen käyttöön. Nuuskan tuonti ja myynti Suomessa onkin salakuljetetun nuuskan pimeätä kauppaa, jossa myös ostaja syyllistyy rikokseen.

Odensin salakuljetuksen ja hämärän nuuskabisneksen mittasuhteista kertookin esimerkiksi vuonna 2019 Rovaniemen hovioikeudessa käsitelty tapaus, jossa päätekijä sai peräti 2 vuoden ja 2 kuukauden mittaisen vankeusrangaistuksen salakuljetuksesta, laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä ja törkeästä veropetoksesta. Tuomittu tekijä oli kuljettanut Suomeen kahden vuoden aikana lähes 2000 kiloa Odens nuuskaa Haaparannasta, ja jäädessään kiinni, vuokra-autosta oli löytynyt yli 300 kiloa Odenssia. Vankeusrangaistuksen lisäksi salakuljettaja sai maksettavakseen massiiviset korvaukset, valtiolle korvattavaksi määrättiin noin 89 000 euroa ansaittuja tuloja sekä peräti 573 000 euroa veroja Suomelle.

Salakuljetetun nuuskan kokonaismäärästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta arvioiden mukaan kiinni jäisi vain noin 10 % salakuljetetusta nuuskasta. Tämä kertoo tylyä kieltä siitä, miten hyvin Suomessa on onnistuttu nuuskan tuonnin valvonnassa. Pelkästään Tornio – Haaparanta välillä tapahtuu vuosittain lähes 15 miljoonaa rajan ylitystä, joten luonnollisestikin valvonta siitä, paljonko nuuskaa Haaparannasta Suomeen loppujen lopuksi tuodaan, on mahdotonta.

Odens nuuska vaihtoehtoja

Niin Odensille kuin kaikille muillekin perinteisille nuuskamerkeille löytyy nykyisin hyviä terveellisempiä ja vieläpä täysin laillisia vaihtoehtoja. Tupakaton nikotiininuuska on vallannut markkinoita Suomessa ja onkin tällä hetkellä jo suosituin konsti tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettamiselle. Onkin erittäin hyvä kysymys, miksi kenenkään yläpellistä löytyy Odens nuuska, kun niin paljon parempia vaihtoehtoja on saatavilla täysin laillisesti?

Nikotiinipussit laillisesti ja helposti verkosta

Nikotiininuuskaa voit tilata laillisesti Suomeen täysin vapaan määrän kerrallaan ja makuvaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan. Jopa legendaarisen Odensin käyttäjille on löytynyt muutama upean porauksen antava kestosuosikki nikotiininuuskavalikoimastamme.

Parhaat nikotiinipussit korvaamaan Odens nuuska

Jos olet tottunut käyttämään Odens nuuskaa, tai muita vahvoja nuuskamerkkejä, parhaat nikotiinipussit näitä korvaamaan ovat mahdollisimman kovaa poraavat ja reilun kokoiset nikotiinipussit. Nikotiinipitoisuus Suomeen laillisesti tilattavissa nikotiinipusseissa ei ole enää rajoitettu 4 mg vahvuuteen, joten nikotiinin määrälläkin voidaan Odenssin kanssa jo kilpailla, vaikkei se itse tarkoitus olekaan. Nikotiinipussit ovat yllättäneet todella monet vahvoihin nuuskamerkkeihin tottuneet käyttäjät vahvalla tuntumallaan, eikä huomattavasti pienempi nikotiinimäärä ole ollut este terveellisempään vaihtoehtoon vaihtamisessa.

Denssi Brain Freeze nikotiininuuska

Denssi Brain Freeze on nikotiinipussit.com verkkokaupan markkinoille tuoma, uusi nikotiininuuska. Denssi on pitkän tuotekehityksen tuloksena syntynyt nikotiininuuska, joka tarjoilee riittävän kovaa suutuntumaa varmasti jopa Oden’s nuuskan käyttöön tottuneille paatuneille nuuskaajille. Denssi Brain Freeze on maailman jäätävin nikotiinipussi, joka nimensä mukaisesti suorastaan jäädyttää aivosi. Jos olet Odens nuuskan käyttäjä, ja haluat vastaavanlaista tai jopa vieläkin rajumpaa kokemusta, ilman nuuskan haittoja, Denssi Brain Freeze nikotiininuuska on varmasti kokeilemisen arvoinen tuote!

Denssi nikotiininuuska on maailman jäätävin nikotiinipussi
Denssi Brain Freeze on maailman jäätävin ja poraavin nikotiinipussi

Denssi nikotiininuuska – ylivoimainen valinta

Vuosien tuotekehityksen tuloksena syntynyt Denssi Brain Freeze nikotiininuuska on paitsi nimensä, myös muiden ominaisuuksiensa osalta täysin ylivoimainen tuote korvaamaan Odens nuuska. Denssi Brain Freeze on maailman jäätävin ja poraavin nikotiinipussi, jonka tuntuma riittää jäädyttämään kovimmankin nuuskaajan ylähuulen hurjalla tuntumallaan. Denssi nikotiinipussit ovat saatavilla yksinoikeudella nikotiinipussit.com verkkokaupasta.

Varasto loppu
(174) 4,90

ICE nikotiinipussit korvaamaan denssi

Islantilainen ICE on tuonut markkinoille useita todella hyviä vaihtoehtoja vahvaa porausta hakeville. Frost, Frost 2.0 tai FreezeReaper ovat ICE tuoteperheen parhaiten sätivät säkit. Myös ICE Habanero Sunset tarjoilee chilin avustuksella melkoisen tuntuvaa porausta.

Varasto loppu
(67) 3,50
UUTUUS!!!
Varasto loppu
(111) 5,90
Varasto loppu
(75) 3,50
Varasto loppu
(64) 3,50

DOPE nikotiinipussit korvaamaan denssi

DOPE nikotiinipussit ovat olleet myyntihittejä ja super suosittuja etenkin nuuskasta eroon pääsemiseen. DOPE pussit ovat hieman suurempia ja tuhdimpia kuin muiden valmistajien pussit, ja etenkin Freeze ja Ice Cool tarjoavat myös todella jämäkkää porausta. DOPE Ice Mango ja Lime Smash ovat taas hieman pehmeämmän suutuntuman vaihtoehtoja, mutta myös näille on löytynyt oma kannattajakuntansa jopa denssin käyttäjistä.

Varasto loppu
(103) 4,49
Varasto loppu
(77) 4,49
Top tuote
(85) 5,90 3,69
Varasto loppu
(78) 5,90

Muita suosikkeja denssin käyttäjille

ICE ja DOPE nikotiinipussien lisäksi valikoimastamme löytyy muutamia muitakin helmiä, jotka sopivat loistavasti Odens nuuskasta eroon haaveileville. Kovaa porausta ja jäistä makua tarjoaa mm. Paz ja Tundra nikotiinipussit. Alta löydät parhaat vaihtoehdot Odensille.

(224) 5,90
Varasto loppu
(42) 5,90
Varasto loppu
(59) 5,90
Varasto loppu
(60) 5,90

Nikotiininuuskan edut

Vaihtaessasi Odens nuuskan nikotiininuuskaan, pääset eroon todella monesta nuuskan ikävästä puolesta. Täysin valkoinen ja tupakaton nikotiininuuska ei värjää hampaita eikä aiheuta pahanhajuista hengitystä. Perinteiset nuuskat kuten Odens, sisältävät järkyttävän määrän vaarallisia ja syöpää aiheuttavia aineita, kun taas nikotiininuuska sisältää ainoastaan puhtainta mahdollista nikotiinia ja luonnollisia maku- ja täyteaineita. Täytyy kuitenkin muistaa, että myöskään tupakattomat nikotiinipussit eivät ole lääke tai nikotiinikorvaushoitotuote. Nikotiinipussit ovat tupakan vastike, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö tupakkatuotteita kannattaisi vaihtaa tupakattomiin vaihtoehtoihin.

Kun muihin faktoihin lisätään vielä se tosiseikka, että saadaksesi laillisesti nuuskaa, joudut hakemaan nuuskaa Haaparannasta esimerkiksi Nuuskakairan tukusta, maksimissaan yhden kilon kerrallaan. Nikotiininuuskaa taas voit tilata nopealla toimituksella suoraan kotiisi, täysin laillisesti, jopa 108 rasiaa kerrallaan.

Tutustu nikotiinipussivalikoimaamme ja testaa tuotteitamme! Jo tuhannet Suomalaiset ovat vaihtaneet Denssin tupakattomiin nikotiinipusseihin!

Usein kysyttyjä kysymyksiä Odensista

Kuinka paljon denssiä saa tuoda Suomeen?

Kuten muutakin nuuskaa, denssiä voi tuoda matkustajatuontina yhden kilon kalenterivuorokaudessa.

Kuinka paljon nikotiinia denssissä on?

Suosituimmassa Odens Cold Dry nuuskassa nikotiinipitoisuus on 22 mg/g.

Mikä on Odensin maku?

Odens Cold Dry nuuskan maku on piparminttu, joka voi muistuttaa hieman hammastatahnaa.

Paljonko Oden’s maksaa?

Denssin hinta vaihtelee hieman, mutta tyypillisesti Haaparannassa torni denssiä maksaa noin 18 – 25 euron hintaan.

Onko nuuska vaarallista?

Nuuska on tupakkatuote, joten kyllä, se on terveydelle haitallista. Nuuskasta on löydetty yli 2500 erilaista kemikaalia, joista noin 30 on todettu syöpää aiheuttaviksi. Nikotiini itseessään ei ole syöpää aiheuttava aine, mutta denssin korkea nikotiinipitoisuus voi aiheuttaa voimakasta riippuvuutta.

Onko nikotiini vaarallista?

Monet uskovat, että nikotiini on tupakkatuotteiden vaarallisin aine. Näin ei kuitenkaan ole, ja nikotiini onkin esimerkiksi Suomessa myydyin itsehoitolääke.

Haluan lopettaa, mitä denssin tilalle?

Suosituin korvaushoitotuote nuuskaamisen lopettajille on nikotiinipussit. Nikotiinipussi, jossa on huomattavasti pienempi nikotiinipitoisuus, mutta silti nuuskamainen käyttökokemus, on toiminut erinomaisesti nuuskaamisen lopettamisen apuvälineenä.

Tämä kirjoitus julkaistiin kategoriassa Nuuska. Lisää artikkeli kirjanmerkkeihin tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sivustomme käyttää evästeitä. “Hyväksy” -nappia painamalla hyväksyt evästeiden käytön. Evästeet tekevät sivustomme käyttämisestä helppoa, nopeaa ja käyttäjäystävällistä.