Odens nuuska - Nikotiinipussit netistä Suomeen

Odens nuuska

Odens nuuska on Suomen suosituin nuuska

Odens nuuska, puhekielessä tutummin denssi, on varsinainen kummajainen nuuskamarkkinoilla. Suomessa Odens Cold Dry nauttii käsittämättömän kovaa suosiota ja onkin Suomen suosituin nuuska, kun taas nuuskan kotimaassa Ruotsissa, Odenssia pidetään lähinnä huonona vitsinä, jota myydäänkin käytännössä vain Suomalaisille.

Miksi Odens nuuska on niin suositussa asemassa Suomalaisten nuuskaajien keskuudessa ja miksi Ruotsalaiset eivät käytä ”denssiä” juuri lainkaan?

Odens suosio

Kuten mainittu, nuuskasivistyksen kehdossa, Ruotsissa, Odens Cold Dry ei pääse suosituimpien tai käytetyimpien nuuskamerkkien listoille. Suomalaisille sen sijaan Odens maistuu, otetaan esimerkkinä vaikkapa Nuuskakairan tukku Haaparannassa; hyllyt notkuvat Odenssia ja kassakoneeseen kilisee Suomalaisten nuuskaturistien rahaa.

Yksi syy Odensin suosioon Suomessa on varmastikin sen hinta. Kun Suomalaiset lähtevät hakemaan nuuskaa Haaparannasta, usein ostoskoriin päätyy edullisimpia ja vahvimpia tuotteita, ja Odens osuu tähän kategoriaan vallan mainiosti. Odens sisältää nikotiinia 22 mg/g ja lisäksi denssin pH-arvo on muihin nuuskamerkkeihin verrattuna erittäin korkea, 9,5, joka nostaa vielä nuuskan tuottamaa ”porausta” entistäkin tuntuvammaksi.

Odens nuuska tuotteena

Odens valmistetaan Enköpingissä, Ruotsissa ja valmistaja on GN-tobacco. Ruotsissa GN tobaccon Odensia pidetään yleisesti huonolaatuisena nuuskana. Yleisimmät kommentit tästä Suomessa kulttiasemaa nauttivasta nuuskasta ovatkin, että Odens nuuska haisee pahalle ja maistuu pahalle – mutta se potkii ja poraa, kovemmin kuin mikään muu. Siinä arvostelut ovat kyllä oikeassa. Odensin maku pitäisi olla piparminttu, mutta sen todellista makua on erittäin hankala kuvailla.

Odens nikotiinimäärä

Odens tuoteperheestä löytyy jopa useita kymmeniä eri nuuskavaihtoehtoja, joiden nikotiinimäärä vaihtelee. Joukossa on sekä miedompia sekä voimakkaampia vaihtoehtoja.

Suomalaisten lempilapsi, Odens Cold Dry on luonnollisestikin sieltä vahvemmasta päästä. Odens Cold Dry nikotiinimäärä on 22 mg/g ja näin ollen 16 mg/annospussi.

Miedoimman Odensin nikotiinimäärä on 9 mg/g ja vahvimmat sisältävät saman 22 mg nikotiinia kuin Cold Dry.

Vaikka Odens onkin jo normaaleihin, Ruotsissa suosittuihin nuuskamerkkeihin verrattuna jopa tuplasti vahvempaa, ei Odensin nikotiinimäärä ole kuitenkaan vielä lähellekään nuuskamarkkinoiden suurin. Myyntiin on tullut lukuisia, suorastaan naurettavan vahvoja nuuskavaihtoehtoja, joiden rinnalla Odensin nikotiinimäärä kalpenee kuin lakana.

Odens nikotiinimäärä vs vahvimmat nuuskat

Vahvimmat Odens nuuskat sisältävät nikotiinia siis 22 mg/g. Enemmän nikotiinia löytyy esimerkiksi:

  • G.3 Wire Super Strong, nikotiinimäärä 26 mg/g.
  • GN Organic Clove Explosion Brown, nikotiinimäärä 36 mg/g.
  • Puck Icing Extreme Strong, nikotiinimäärä 36 mg/g.
  • Siberia Extremely Strong, nikotiinimäärä 43 mg/g.
  • Offroad X White Dry Arctic Xplorer, nikotiinimäärä 45 mg/g.
  • 24K Crystal Strong White Dry, nikotiinimäärä 45 mg/g.

Joten vaikka Denssi onkin nikotiinipitoisuudeltaan vahvaa nuuskaa, markkinoilla on jopa yli tuplasti vahvempia vaihtoehtoja. Nämä nikotiinipitoisuudet ovat varmasti tarpeettoman suuria ja saattavat aiheuttaa jopa nikotiinimyrkytyksen. On myös selvää, että näin suuret nikotiinimäärät aiheuttavat todella vaikean nikotiiniriippuvuuden.

Denssin kultti

Odensin ympärille tuntuu rakentuneen Suomessa jopa jonkinlainen kultti. Vaikka denssi on huonolaatuista ja mikäli netistä löytyviä Odens kokemuksia on uskominen, makukaan ei ole sieltä parhaasta päästä, silti sitä käytetään – ja paljon. 

Odens on onnistunut niin sanotussa piilomarkkinoinnissaan kadehdittavan hyvin. Fanikulttuuria luodaan, kun Denssistä lauletaan suosittujen artistien lyriikoissa, nuorten suosimat sosiaalisen median kanavat ovat täynnä videoita ja julkaisuja Odensista. Lisäksi Odens purkin nerokas, helposti irrotettava ja uudelleen kiinnitettävä tarraetiketti, on hyvin yleinen näky esimerkiksi bussipysäkin seinässä, mopokypärissä ja puhelimissa.

Denssin arvostelu

Denssiä on arvosteltu jo vuosia erilaisilla nuuskatuotteita käsittelevillä sivustoilla, sosiaalisessa mediassa ja YouTube-videoilla. Arvosteluissa toistuu sama kaava: maku on sangen epämiellyttävä, mutta se poraa, sätii, pärisee ja iskee – kovemmin kuin mikään muu nuuskamerkki.

Odens Cold Dry

Suosituin Odens nuuska on Odens Cold Dry, joka on juuri tämä puhekielessä paremmin tunnettu ”Denssi”. Odens Cold Dry nuuskaa myydään Haaparannassa jokaisessa nuuskakaupassa ja sitä myydään nimenomaan suomalaisille nuuskamatkailijoille. Odens Cold Dry nuuskan hinta Haaparannassa pyörii noin 20 euron paikkeilla per torni, joten kyseessä on varsin edullinen nuuska. Edullisesta hinnastaan johtuen, Odens Cold Dry on myös nuuskaa Suomen pimeille markkinoille salakuljettavien nuuskakauppiaiden suosiossa.

Odens Cold Dry on Suomen suosituin nuuska
Odens Cold Dry nuuskaa salakuljetetaan Suomeen tonneittain

Odens hinta 2021

Odens Cold Dry nuuskan hinta Suomen pimeillä nuuskamarkkinoilla on palautunut normaalille tasolle koronapandemian aiheuttamien hintojen nousujen jälkeen. Kun koronapandemia iski vuonna 2020, Suomen ja Ruotsin välistä rajaliikennettä rajoitettiin, ja Odens nuuskan tuonti Suomeen hankaloitui. Heikentynyt saatavuus nosti Odens nuuskan hintaa katukaupassa hetkellisesti jopa kaksinkertaiseksi ja pääkaupunkiseudulla Odens tornista maksettiin korkeimmillaan jopa 80 – 100 euroa.

Kun rajaliikenne palautui normaaliksi, myös nuuskaa alkoi tulla Suomeen entistä tai jopa kiihtyvää tahtia, ja katukauppahinnat palasivat entiselle tasolle. Normaali Odens Cold Dry nuuskan hinta katukaupassa on noin 40€ singosta.

Odens nuuska Suomessa

Nuuskan tilaaminen netistä Suomeen on kiellettyä ja nuuskan matkustajatuontia koskevat tiukat rajoitukset. Tupakkalaki kertoo että matkustajatuontina voit tuoda nuuskaa Suomeen 1000g henkilökohtaiseen käyttöön. Nuuskan tuonti ja myynti Suomessa onkin salakuljetetun nuuskan pimeätä kauppaa, jossa myös ostaja syyllistyy rikokseen.

Odensin salakuljetuksen ja hämärän nuuskabisneksen mittasuhteista kertookin esimerkiksi vuonna 2019 Rovaniemen hovioikeudessa käsitelty tapaus, jossa päätekijä sai peräti 2 vuoden ja 2 kuukauden mittaisen vankeusrangaistuksen salakuljetuksesta, laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä ja törkeästä veropetoksesta. Tuomittu tekijä oli kuljettanut Suomeen kahden vuoden aikana lähes 2000 kiloa Odens nuuskaa Haaparannasta, ja jäädessään kiinni, vuokra-autosta oli löytynyt yli 300 kiloa Odenssia. Vankeusrangaistuksen lisäksi salakuljettaja sai maksettavakseen massiiviset korvaukset, valtiolle korvattavaksi määrättiin noin 89 000 euroa ansaittuja tuloja sekä peräti 573 000 euroa veroja Suomelle.

Salakuljetetun nuuskan kokonaismäärästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta arvioiden mukaan kiinni jäisi vain noin 10 % salakuljetetusta nuuskasta. Tämä kertoo tylyä kieltä siitä, miten hyvin Suomessa on onnistuttu nuuskan tuonnin valvonnassa. Pelkästään Tornio – Haaparanta välillä tapahtuu vuosittain lähes 15 miljoonaa rajan ylitystä, joten luonnollisestikin valvonta siitä, paljonko nuuskaa Haaparannasta Suomeen loppujen lopuksi tuodaan, on mahdotonta.

Odens vaihtoehtoja

Niin Odensille kuin kaikille muillekin perinteisille nuuskamerkeille löytyy nykyisin hyviä terveellisempiä ja vieläpä täysin laillisia vaihtoehtoja. Tupakaton nikotiininuuska on vallannut markkinoita Suomessa ja onkin tällä hetkellä jo suosituin konsti tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettamiselle. Onkin erittäin hyvä kysymys, miksi kenenkään yläpellistä löytyy Odens nuuska, kun niin paljon parempia vaihtoehtoja on saatavilla täysin laillisesti?

Nikotiinipussit laillisesti ja helposti verkosta

Nikotiininuuskaa voit tilata laillisesti Suomeen jopa kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän kerrallaan ja makuvaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan. Jopa legendaarisen Odensin käyttäjille on löytynyt muutama upean porauksen antava kestosuosikki nikotiininuuskavalikoimastamme:

ICE Frost – Superjäätävän mintun makuinen nikotiinipussi, yksi suosituimmista vaihtoehdoista Odensin käyttäjille!

ICE Frost 4mg nikotiinipussi

PAZ Cool Mint – Ihana, pehmoinen pussi, mutta poraa jäätävällä mintullaan kuin denssi konsanaan!

paz nikotiininuuska cool mint

ICE Freeze Reaper – Jäinen mintun poraus yhdistettynä habaneron poltteeseen, tämä ei jätä kylmäksi!

Ice Freeze Reaper

Nikotiininuuskan edut

Vaihtaessasi Odens nuuskan nikotiininuuskaan, pääset eroon todella monesta nuuskan ikävästä puolesta. Täysin valkoinen ja tupakaton nikotiininuuska ei värjää hampaita eikä aiheuta pahanhajuista hengitystä. Perinteiset nuuskat kuten Odens, sisältävät järkyttävän määrän vaarallisia ja syöpää aiheuttavia aineita, kun taas nikotiininuuska sisältää ainoastaan puhtainta mahdollista nikotiinia ja luonnollisia maku- ja täyteaineita.

Kun terveydelle haitallisiin faktoihin lisätään vielä se tosiseikka, että saadaksesi laillisesti nuuskaa, joudut hakemaan nuuskaa Haaparannasta esimerkiksi Nuuskakairan tukusta, maksimissaan yhden kilon kerrallaan. Nikotiininuuskaa taas voit tilata nopealla toimituksella suoraan kotiisi, täysin laillisesti, jopa 108 rasiaa kerrallaan.

Tutustu nikotiinipussivalikoimaamme ja testaa tuotteitamme! Jo tuhannet Suomalaiset ovat vaihtaneet Denssin tupakattomiin nikotiinipusseihin!

Usein kysyttyjä kysymyksiä Odensista

Kuinka paljon denssiä saa tuoda Suomeen?

Kuten muutakin nuuskaa, denssiä voi tuoda matkustajatuontina yhden kilon kalenterivuorokaudessa.

Kuinka paljon nikotiinia denssissä on?

Suosituimmassa Odens Cold Dry nuuskassa nikotiinipitoisuus on 22 mg/g.

Mikä on Odensin maku?

Odens Cold Dry nuuskan maku on piparminttu, joka voi muistuttaa hieman hammastatahnaa.

Paljonko Oden’s maksaa?

Denssin hinta vaihtelee hieman, mutta tyypillisesti Haaparannassa torni denssiä maksaa noin 18 – 25 euron hintaan.

Onko nuuska vaarallista?

Nuuska on tupakkatuote, joten kyllä, se on terveydelle haitallista. Nuuskasta on löydetty yli 2500 erilaista kemikaalia, joista noin 30 on todettu syöpää aiheuttaviksi. Nikotiini itseessään ei ole syöpää aiheuttava aine, mutta denssin korkea nikotiinipitoisuus voi aiheuttaa voimakasta riippuvuutta.

Onko nikotiini vaarallista?

Monet uskovat, että nikotiini on tupakkatuotteiden vaarallisin aine. Näin ei kuitenkaan ole, ja nikotiini onkin esimerkiksi Suomessa myydyin itsehoitolääke.

Haluan lopettaa, mitä denssin tilalle?

Suosituin korvaushoitotuote nuuskaamisen lopettajille on nikotiinipussit. Nikotiinipussi, jossa on huomattavasti pienempi nikotiinipitoisuus, mutta silti nuuskamainen käyttökokemus, on toiminut erinomaisesti nuuskaamisen lopettamisen apuvälineenä.

Tämä kirjoitus julkaistiin kategoriassa Nuuska. Lisää artikkeli kirjanmerkkeihin tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sivustomme käyttää evästeitä. “Hyväksy” -nappia painamalla hyväksyt evästeiden käytön. Evästeet tekevät sivustomme käyttämisestä helppoa, nopeaa ja käyttäjäystävällistä.