Nuuskaaminen vai nikotiinipussit?

nuuskaaminen vai nikotiinipussit?

Nuuskaaminen on ollut suosittua Suomessa jo vuosikymmeniä, huolimatta siitä, että nuuskan myynti Suomessa on ollut kiellettyä vuodesta 1995 lähtien. Vasta aivan lähiaikoina, viimeisen kahden vuoden aikana, nuuskaaminen on saanut varteenotettavan vaihtoehdon. Uudet, modernit nikotiinipussit ovat auttaneet jo tuhannet suomalaiset eroon vakavia terveyshaittoja aiheuttavasta ruotsalaisesta nuuskasta. Nikotiinipussit ovat nousseet nopeasti Suomen suosituimmaksi nikotiinituotteeksi, eikä vähiten sen vuoksi, että nikotiinipussit auttavat eroon niin poltettavasta tupakasta, kuin nuuskastakin.

Miksi nikotiinipussit ovat parempi vaihtoehto kuin nuuskaaminen?

Nuuskaaminen aiheuttaa huomattavia terveyshaittoja. Nuuskan nikotiinipitoisuus on jopa 20 kertaa enemmän nikotiinia kuin poltettavassa tupakassa, joten niin runsaasti nikotiinia sisältävä tuote aiheuttaa myös todella vahvan nikotiiniriippuvuuden. Nuuskaaminen aiheuttaa nopeasti myös kosmeettisia haittoja värjäämällä hampaita, aiheuttamalla ikenien vetäytymistä sekä altistamalla hampaiden kiinnityskudosten sairauksiin, jotka voivat johtaa jopa hampaiden menettämiseen.

Nuuskan käyttö

Nuuska valmistetaan tupakasta ja nuuska sisältää lukemattoman määrän erilaisia kemikaaleja. Nuuskasta on löydetty reilusti yli 2000 erilaista kemiallista yhdistettä, joista 28 on syöpävaarallisia aineita. Nuuskaa käytetään suussa, ylähuulen ja ikenen välissä, josta nuuskan sisältämä nikotiini imeytyy verenkiertoon. Suun terveyden ja hyvinvoinnin kannalta nuuskaaminen onkin erityisen haitallinen harrastus yleiselle hyvinvoinnille, sillä suunterveyden tiedetään olevan todella merkittävä tekijä ihmisen kokonaisterveyden kannalta.

Nuuskaamisen haitoista löydät kattavan tietopaketin artikkelistamme täältä.

Nuuskan käytön suurimmat haitat

  • Suun sairaudet
  • Riski suuontelon ja nielun syöpään
  • Erittäin voimakas nikotiiniriippuvuus
  • Ennenaikaisen synnytyksen riski
  • Hampaiden värjäytyminen
  • Pahanhajuinen hengitys

Nikotiinipussit eivät ole nuuskaa

Monta kertaa nikotiinipusseja verrataan suoraan nuuskaan, mainiten vain nikotiinipussien sisältävän vähemmän nikotiinia kuin nuuskan. Tämä mielikuva on sinällään ymmärrettävä, sillä nikotiinipusseja käytetään täysin samalla tavalla kuin nuuskaakin, mutta nuuskan ja nikotiinipussien erot ovat huomattavasti suurempia, kuin pelkkä nikotiinipitoisuus.

Varasto loppu
(224) 5,90 4,72
(54) 5,90 4,72
Varasto loppu
(67) 3,50 2,80
Varasto loppu
(77) 4,49 3,59

Nikotiinipussit ei sisällä tupakkaa

Ensimmäinen ja tärkein erottava tekijä nikotiinipussien ja nuuskan välillä on luonnollisestikin tämä. Nikotiinipussit eivät ole tupakkatuote, eivätkä siten sisällä lainkaan tupakkaa. Siinä missä nuuskaajan hampaat värjäytyvät, nuuskan sijaan nikotiinipusseja käyttävällä ei näitä ongelmia ole.

Tupakkakasvin käyttäminen nuuskan valmistuksessa tuo nuuskaan muun muassa huomattavan monta terveydelle haitallista kemikaalia, joita on käytetty tupakkakasvin viljelyn yhteydessä. Nuuskasta on löydetty esimerkiksi jäänteitä tuholaismyrkyistä sekä haittakasvien torjuntaan käytettävistä myrkyistä. On sanomattakin selvää, että nämä tuotteet eivät ole tarkoitettu ihmisten suuhun.

Tupakattomien nikotiinipussien täyteaineena toimii luonnollinen kuitu. Tyypillisesti täyteaine on joko männyn tai eukalyptuspuun kuitua. Täyteaineen lisäksi nikotiinipusseista löytyy ainoastaan korkeintaan 4 mg puhtainta mahdollista nikotiinia, sekä luontaisia makuaromeja ja makeutusaineita, sekä joitain elintarviketeollisuudessa käytettäviä aineita ehkäisemään esimerkiksi täyteaineen paakkuuntumisen.

Nuuska aiheuttaa myös harmaata taloutta

Koska nuuskan myynti on sallittua ainoastaan Ruotsissa, mutta nuuskaaminen on suosittua muuallakin, on selvää, että tämä yhtälö aiheuttaa mittavan määrän salakuljetusta sekä pimeää nuuskakauppaa, myös Suomessa. Vuonna 2020 Suomessa käytti nuuskaa lähes saman verran nuoria kuin Ruotsissakin, jossa nuuskan käyttöä pidetään erittäin yleisenä.

Nuuskan salakuljettaminen on muuttunut ammattimaiseksi ja sillä tehdään miljoonien eurojen hämäräbisnestä Suomessa. Tullin raporttien mukaan nuuskan salakuljetus on kasvanut vuosi vuodelta ja on selvästi havaittavissa, että tavallisten ihmisten muutamien Haaparannasta ostettujen nuuskatornien salakuljettamisen sijaan, nykyään nuuskaa tuodaan entistä enemmän ja useammin ammattimaisesti raskaan liikenteen mukana.

Suomen suosituimmat nikotiinipussit

Nikotiinipussit ovat kasvattaneet suosiotaan Suomessa ennennäkemättömällä tavalla. Ensimmäisenä myyntiin saapuneet Zonnic nikotiiniannospussit myytiin jopa loppuun lähes koko Suomen vähittäiskaupoista nikotiinipussikiiman ollessa kiivaimmillaan. Tähän vaikutti merkittävästi koronapandemian vuoksi suljetut valtakunnanrajat, jolloin nuuskan hakeminen Haaparannan nuuskakairasta oli mahdotonta, ja nuuskan katukauppiaat reagoivat muuttuneeseen tilanteeseen hurjalla hinnan nousulla.

Nopeasti huomattiin, että nikotiinipussien tilaaminen verkosta on täysin laillista ja todella helppo tapa saada Suomen suosituimmat nikotiinipussit suoraan kotiovelle. Nikotiinipussit.com on alan edelläkävijä, aito ja alkuperäinen nikotiinipussien verkkokauppa, joka on jatkuvasti tuonut valikoimiinsa lisää uusia vaihtoehtoja, että nuuskaaminen olisi entistä helpompaa lopettaa.

Nikotiinipussien tilaaminen netistä on täysin turvallinen ja laillinen tapa nikotiinipussien hankintaan. Verkkokauppamme valikoimasta löydät kymmeniä eri vaihtoehtoja niin tupakoinnin kuin nuuskan käytön lopettamiseen.

Lopeta nuuskaaminen ja laita pussit suuhun

Millä nikotiinipusseilla nuuskaaminen loppuu?

Nuuskaaminen on luultavasti helpointa lopettaa mahdollisimman nuuskan kaltaisien nikotiinipussien avulla. Vaikka nuuskan nikotiini määrä onkin huomattavasti suurempi, kuin mietojen nikotiinipussien, on nuuskan kaltaisuutta tuotu esiin muilla tavoin.

Mikäli 4mg nikotiiniannos ei riitä, on Fimean 4.4.2023 tekemän nikotiinipusseja koskevan tulkintamuutoksen jälkeen mahdollista tilata myös vahvempia nikotiinipusseja Suomeen. Aiemmin vahvat nikotiinipussit määriteltiin reseptilääkkeiksi, eikä niiden maahantuonti ollut sallittua ilman lääkereseptiä. Uuden tulkinnan mukaan nikotiinipussit eivät ole enää lääkkeitä, joten myös vahvojen nikotiinipussien tilaaminen Suomeen on nyt täysin turvallista ja laillista.

Monelle nuuskan käyttöön tottuneelle tärkein ominaisuus nikotiinipussissa on sen tarjoama suutuntuma, jota ”piireissä” kutsutaan poraukseksi. Nikotiinipussivalikoimastamme löytyy useita vaihtoehtoja, joiden suutuntuma on tehty juuri nuuskaamisen lopettamista ajatellen todella rajusti poraavaksi.

Jos mielessäsi on lopettaa nuuskaaminen nikotiinipussien avulla, suosittelemme kokeilemaan ainakin seuraavat vaihtoehdot:

Varasto loppu
(67) 3,50 2,80
Varasto loppu
(77) 4,49 3,59
UUTUUS!!!
Varasto loppu
(111) 5,90 4,72
Varasto loppu
(59) 5,90 4,72

Ice Frost 2.0 on todella jäätävän mintun makuinen ja kovaa poraava nikotiinipussi. Asiakkaidemme palautteen perusteella uskallamme väittää, että nuuskaaminen voi loppua helpostikin tämän tuotteen avulla.

Dope Ice Cool on ollut kauan yksi suosituimmista nikotiinipusseistamme nuuskan käyttäjien keskuudessa. Tuhti pussikoko yhdistettynä Dopen kuuluisaan suutuntumaan on toimiva yhdistelmä. Nuuskaaminen voi pian olla muisto vain.

Ice Freeze Reaper on nikotiinipussi joka voi hirvittää kokenuttakin nuuskan käyttäjää. Jos nuuskaaminen on tuntunut ikenissä, niin Ice Freeze Reaper tuntuu vieläkin enemmän. Chili ja jäinen minttu on yhdistelmä joka todella tuntuu.

Paz Cool Mint on myös klassikko nuuskan lopettajien keskuudessa. Makuna on todella raikas ja jäätävä minttu, ja pussin tuntuma on hyvin ”nuuskamainen”. On vaikea uskoa, että nikotiini ei olekaan se juttu, sillä näiden pussien avulla moninkerron vahvempiin tuotteisiin pohjautunut nuuskaaminen loppuu todella helposti.

Jätä nuuskaaminen taakse – kokeile edes!

Nuuskan käyttö on varmuudella terveydelle haitallista. Jos voisit lopettaa nuuskan käytön helposti, eikö se silloin kannattaisi tehdä?

Nikotiinipussit ovat todella tehokas keino ja nuuskan käyttö on todistetusti loppunut jo tuhansilta suomalaisilta, pelkästään uusien tehokkaiden nikotiinipussien avulla.

On hyvin vaikea nähdä mitä hävittävää olisi, jos antaisi uudelle, tutkitusti tehokkaalle innovaatiolle mahdollisuuden?

Lopeta nuuskaaminen ja laita paremmat pussit suuhun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *