Madventures kohti kaamosta nuuskakairan kautta

Madventures nuuskakairan tukussa

Legendaarinen Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tunna Milonoff tekevät paluun ruutuihin Madventures Suomi -sarjan toisella tuotantokaudella. Tänään 19.1 Ruutu+ palvelussa julkaistussa tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa Madventures suuntaa kohti lappia ja kaamosta, monen muun länsirannikkoa pitkin pohjoiseen matkailevan tavoin, Nuuskakairan tukun kautta.

Tehtävämme on selvittää Suomen ja sen heimojen salaisuudet.

Miksi täällä pohjolan perukoilla asuu maailman onnellisin kansa?

Kaunis, ruma, käsittämätön ja hullu.

Maailman paras.

Kaamosta kohti

Edellä mainituilla tutuilla saatesanoilla, Madventures aloittaa retkensä kaamokseen suuren suomalaisen, arkkitehti Eliel Saarisen, tunnetuimman työn edustalta, Helsingin rautatieasemalta. Junamatka keskeytyy Oulussa, jossa tulevaan kaamosmasennukseen haetaan etukäteisapua naurujoogaamalla. Kun naurujoogan avulla on saatu elimistö uskomaan, että kaksikolla on hauskaa, matka jatkuu tutustumaan Tornionjokilaakson akvititeetteihin.

Kaksoiskaupunki Tornio-Haaparanta on kuuluisa vahvasta nuuskakulttuuristaan ja tämän rajanylityspaikan kautta tuodaan suurin osa Suomeen päätyvästä nuuskasta – niin laillisesti tuodusta, kuin salakuljetetustakin.

Nuuskakairassa leipäni lepää

Rantala ja Milonoff saavat oppaakseen paikallisen Rap-muusikon, Talonpoika Lallin, jonka nuuska-aiheiset lyriikat ovat saaneet satojatuhansia kuuntelukertoja. Talonpoika Lallin nuuskabiiseistä tunnetuimman ”Ei ne mua tullaa” -biisin soidessa kolmikko ajaa rajan yli Haaparantaan ja kohde on jokaiselle nuuskaturistille tuttu Nuuskakairan tukku.

Koronapandemian vuoksi kaasunaamarein varustautuneet matkailijat asioivat Nuuskakairan tukussa, ja suomalaiseen tapaan ostoskori täyttyy Denssillä, eli suomalaisten suosimalla Odens Cold Dry -nuuskalla. Kolmikko on hyvin tietoinen nuuskan maahantuontirajoituksista ja nuuskaa tuodaankin vain sallittu määrä, 1000 grammaa miestä kohden.

Mörköä ullakolle

Onnistuneen nuuskanhakureissun jälkeen on luonnollisestikin aika käydä maistelemaan Ruotsin tuliaisia. Kaksikosta Rantala on tottunut nuuskaaja, mutta nikotiinille yliherkkä Milonoff ei ole käyttänyt nuuskaa yli kymmeneen vuoteen.

Painostuksen alla Tunna taipuu kokeilemaan Suomen suosituinta Oden’s nuuskaa. Vahva nuuska aiheuttaa tottumattomalle Milonoffille lähes välittömästi voimakkaita reaktioita. Nuuska pärisee niin vahvasti, että Tunna katsoo aiheelliseksi siirtyä sängylle pitkälleen. Lepoasento ei kuitenkaan auta, vaan huone alkaa pyöriä nuuska suussa makailevan toimittajan päässä ja vahva denssi tekee olon siinä määrin pahoinvoivaksi, että vatsa tyhjentyy näyttävällä oksennuksella.

Milonoffin oksentaessa Rantala esittää kysymyksen:

Suositteletko nuuskanhakua ruotsinmaalta?”

Tähän pahoinvoivan Milonoffin ei tarvitse edes vastata.

Tumppaa röökit ja laita pussit suuhun

Vähempikin nikotiini riittää

Milonoffin reaktio vahvaan nuuskaan ei suinkaan ole mitenkään ainutlaatuinen. Etenkin suomalaisille tarkoitetut nuuskat ovat tarpeettoman vahvoja, eikä niitä käytetä Ruotsissa juuri laisinkaan. Suomalaisia houkutteleva yhdistelmä nostetaan myös Madventures -jaksossa esille: Halpa hinta ja mahdollisimman vahva tuote on yhdistelmä, joka houkuttelee suomalaisia aina.

Oden’s, Siberia, R42 ja Sisu -nuuskat ovat myydyimpiä nuuskamerkkejä Haaparannan nuuskatukuissa, joiden asiakaskunta on lähes kokonaan suomalaista. Esimerkiksi vahva Sisu nuuska ei jätä nimensä lisäksi Suomen leijonalla koristellulla rasiallaan arvailujen varaan, mihin markkinarakoon tuotteella on tarkoitus iskeä.

Modernit nikotiinipussit nuuskan sijaan?

Suomeen laillisesti tilattavat, modernit nikotiinipussit ovat ratkaisu liialliselle nikotiinimäärälle. Nikotiinipussit sisältävät vähimmillään vain 2mg nikotiinia annosta kohden ja suosituimmat nikotiinipussit ovat vain 4 mg vahvuisia. Vaikka nikotiinin määrä kuulostaa nuuskaan tottuneelle pieneltä, nikotiinipussien muut ominaisuudet, kuten nuuskamainen ”poraus”, tekee siitä täysin riittävän jopa vahvoihin nuuskamerkkeihin tottuneelle nuuskaajalle.

Mikäli 4 mg nikotiinimäärä on kuitenkin liian pieni, on 4.4.2023 alkaen myös vahvojen nikotiinipussien myynti Suomessa vapautunut, ja voit tilata myös vahvempia versioita nikotiinipusseista.

Perinteinen ruotsalainen tupakkanuuska sisältää suuren nikotiinimäärän lisäksi suorastaan järkyttävän määrän erilaisia terveydelle haitallisia aineita. Yli 2500 erilaista kemikaalia, joiden joukossa muun muassa raskasmetalleja ja tuholaismyrkkyjä, ei voi tietenkään olla terveyden kannalta järkevä paketti suussa pidettäväksi. Nuuskasta on löydetty myös lähes 30 syöpää aiheuttavaa ainetta.

Nikotiinipussit sisältävät pienen nikotiiniannoksen lisäksi ainoastaan luonnollisia kuituja, maku- ja makeutusaineita, sekä joitain elintarviketeollisuudesta tuttuja e-koodeja, kuten paakkuuntumisen estoaineita. Jos miedon nikotiinipussin esimerkiksi vahingossa nielaisee, ei siinä ole mitään vaarallista. Suomessa kauppojen hyllyiltä löytyvät Zonnic nikotiiniannospussit ovat yksi niitä harvoja nikotiinipusseja, jotka ovat makeutettu terveysvaikutuksiltaan kiistellyllä aspartaamilla

Testaa itse!

Nikotiinipussit.com valikoimasta löydät kymmeniä eri nikotiinipussivaihtoehtoja, joiden avulla on helppo kokeilla, olisiko nikotiinipussit sopiva vastike tupakkatuotteille. Jo tuhannet suomalaiset ovat vaihtaneet tupakoinnin ja nuuskaamisen nikotiinipusseihin, eikä ole mitään syytä miksi sinä et voisi kuulua tähän monituhatpäiseen voittajien joukkoon!

Tutustu valikoimaamme ja tilaa tuotteet turvallisesti ja nopeasti lähimpään postin noutoautomaattiisi. Asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan sinulle sopivien tuotteiden valinnassa ja vastaamassa kysymyksiisi nikotiinikorvaushoitotuotteista.

Kauppamme kaikki tuotteet ovat täysin laillisesti tilattavissa Suomeen. Fimean 4.4.2023 tekemän tulkintamuutoksen jälkeen myös yli 4 mg nikotiinia sisältävät nikotiinipussit ovat sallitusti tilattavissa Suomeen. Löydät  Suomen tullin ohjeistuksen nikotiinipussien tilaamisesta täältä.

(224) 5,90 3,49
Varasto loppu
(67) 3,50
Varasto loppu
(59) 5,90

Uudet Madventures Suomi -jaksot löydät Ruutu+ palvelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *