Vahvat nikotiinipussit

Vahvat nikotiinipussit ovat laittomia Suomessa

Vahvat nikotiinipussit aiheuttivat paljon lisätyötä Suomen tullissa ennen lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean 4.4.2023 tullutta päätöstä nikotiinipussien lääkkeeksi luokittelun kumoamisesta. Nikotiinipussien tilaaminen Suomeen on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti viime vuosien aikana, ja ennen Fimean uutta päätöstä Tullin tuli aloittaa esitutkinta aina kun Suomeen saapuvien nikotiinipussien nikotiinipitoisuus ylitti 4mg rajan. Tulli kertoi vuonna 2022, että rikostutkintoja avattiin kiivaimmillaan lähes päivittäin.

Vahvojen nikotiinipussien maahantuonti 4.4.2023 alkaen

Kun Fimea päätti kumota nikotiinipussien luokittelun lääkkeeksi 4.4.2023, se tarkoittaa käytännössä vahvojen nikotiinipussien maahantuonnin vapautumista täysin. Tulli on lakannut valvomasta nikotiinipussien maahantuontia ja kohtelee nikotiinipusseja kuten mitä tahansa muutakin tavaraa. Kaikki lääkeaineisiin liittyneet tuontirajoitukset ja säädökset ovat nikotiinipussien osalta historiaa ja esimerkiksi aikaisemmin voimassa olleita rajoituksia tuonti- tai tilausmäärien suhteen ei enää ole voimassa.

Vahvojen nikotiinipussien tilaaminen Suomeen on siis täysin sallittua.

Mitä muuttunut tilanne tarkoittaa kuluttajalle?

Tämänhetkinen tilanne on kuluttajalle paras mahdollinen ja Suomessa erittäin harvinainen: Kuluttaja saa itse päättää minkä vahvuisia nikotiinipusseja haluaa tilata ja kuinka paljon. Rajoituksia ei siis ole nikotiinivahvuuden eikä tuontimäärien suhteen. Monille nikotiinipusseja jo käyttäneille 4 mg vahvuiset nikotiinipussit ovat jatkossakin saatavilla ja täysin riittävän vahvuisia – aivan kuten aina ennenkin.

Mutta etenkin vahvasta tupakkanuuskasta eroon haluaville, vahvemmat nikotiinipussit voivat olla erittäin hyvä vaihtoehto, sillä uudet nikotiinipusseja koskevat muutokset eivät muuta millään tavalla nuuskan maahantuontiin, myyntiin tai ostamiseen liittyviin rajoituksiin.

Tulli muistuttelee uusista säädöksistä

Tulli on muistuttanut verkkosivuillaan vahvojen nikotiinipussien maahantuontiin ja tilaamiseen liittyvien rajoitusten muutoksista 4.4.2023. Vaikka nikotiinipussien tilaaminen on kasvanut exponentiaalisesti viime vuosien aikana, ei se ole rauhoittanut nuuskan salakuljetusta ja pimeää nuuskakauppaa Suomessa. Vaikka nikotiinipussit.com verkkokaupan tarjoamia nikotiinipusseja voi jatkossakin tilata vielä entistäkin vapaammin Suomeen, täytyy muistaa, että nuuskan tilaaminen on edelleen laitonta ja Tulli tekee tarkkaa valvontaa nuuskan maahantuonnin suhteen. Vahvempien nikotiinipussien tilaaminen onkin nyt turvallinen ja laillinen vaihtoehto pimeän nuuskakaupan tukemisen sijaan.

Nikotiinin määrä annospussissa ei enää rajoita

Tupakattomat, vahvat nikotiinipussit ja niiden maahantuonti kuului ennen uutta päätöstä lääkelain alaisuuteen, jonka vuoksi nikotiinipussien nikotiinipitoisuudella oli ratkaiseva merkitys siinä, minkälaisia nikotiinipusseja maahan saa tuoda. Mietojen ja vahvojen nikotiinipussien raja-arvoksi oli asetettu 4 mg nikotiinia annospussia kohden. Mietoja sai tilata ilman reseptiä ja kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän kerrallaan, kun taas yli 4 mg nikotiinipussien tilaaminen tai maahantuonti edellytti lääkemääräyksen. Nyt, Fimean uuden päätöksen jälkeen, nikotiinin määrällä annospusseissa ei ole enää mitään väliä, vaan kaikkia nikotiinipusseja kohdellaan samalla tavalla ja niiden tilaaminen ja maahantuonti on täysin sallittua nikotiinipitoisuudesta riippumatta.

Nuuskaa, riippumatta sen vahvuudesta tai nikotiinipitoisuudesta, saa edelleen tuoda matkustajatuontina Suomeen yhden kilon kalenterivuorokautta kohden.

Vahva nikotiininuuska vs nuuska maahantuonti

Vahvojen nikotiinipussien ja nuuskan matkustajatuonnin rajoitusten erot ennen 4.4.2023 voimaan astuneita uusia säädöksiä ehti herättää erityisen paljon hilpeyttä ja keskustelua suomalaisten nikotiinin kuluttajien keskuudessa. Oltiin keksitty, että vaikka nuuskaaminen on tutkitusti haitallista, Suomeen sai maahantuoda joka päivä kilon täysin laillisesti tupakkaa sisältävää nuuskaa niin suurella nikotiinipitoisuudella kuin sitä vain oli saatavilla, mutta 5 mg nikotiinia sisältävän tupakattoman nikotiiniannospussin maahantuonti oli rikos.

Tämä kuulostaa kieltämättä hieman erikoiselta, mutta siihen on myös selkeä syy. Nuuska ja nuuskan tuonti kuuluu tupakkalain alaisuuteen, joten sitä koskevat maahantuontirajoitukset säädetään tupakkalaissa. Tupakkalaki ei tällä hetkellä ota kantaa siihen, kuinka paljon nikotiinia tupakkatuote sisältää, vaan esimerkiksi kaikki savukkeet ja kaikki nuuskat kuuluvat samojen tuontirajoitusten piiriin.

Nikotiinipussit puolestaan kuuluivat 4.4.2023 asti lääkelain piiriin. Lääkeaineiden maahantuontirajoituksista ei säädetä tupakkalaissa, ja lääkelakia säädettäessä oli katsottu 4 mg nikotiinia olevan enimmäismäärä itsehoitolääkkeenä käytettävän nikotiinituotteen pitoisuutena. Nikotiini on ollut jo vuosia Suomen myydyin lääke, ja samalla ainoa lääke jonka myynti on sallittua apteekkien ulkopuolella. Kaikki nikotiinikorvaushoitotuotteet ovat rajattu Suomessa enintään 4 milligramman vahvuisiksi. Suomessa kaupoissa saatavilla oleva Zonnic nikotiininuuska on saatavilla joko kahden tai neljän milligramman vahvuisena.

Vahvat nikotiinipussit matkustajatuonti 4.4.2023 alkaen

Fimean uuden tulkinnan mukaan nikotiinipussit eivät enää kuulu lääkelain piiriin ja niiden matkustajatuonti on täysin vapaata. Nikotiinipussien vahvuudella ei enää ole merkitystä matkustajatuonnissakaan, vaan voit tuoda Suomeen sellaisia nikotiinipusseja mitä itse haluat.

Kaikki nikotiinipussit ovat sallittuja

Lyft nuuskaa nikotiinipussit.comilta? Näihin kysymyksiin törmäämme todella usein, ja vastaus on aina 4.4.2023 saakka ollut sama jyrkkä ei. Mutta nyt tilanne on muuttunut ja myös nikotiinipussit.com tarjoaa valikoimassaan vahvemmat versiot tutuista nikotiinipusseista! Tutustu vahvojen nikotiinipussiemme valikoimaan ja katso mitkä ovat sinulle sopivimmat vahvat nikotiinipussit! Jos olet aikaisemmin käyttänyt 4 mg vahvuisia tuotteitamme ja koet, että nikotiinitarpeesi tulee niillä tyydytetyksi, ei ole mitään syytä siirtyä miedommista vahvempiin nikotiinipusseihin. Kannustammekin mieluummin siirtymään pikkuhiljalleen vahvemmista tuotteista miedompiin.

Miksi vahvat nikotiinipussit ovat tilattavissa Suomeen?

Vahvat nikotiinipussit ovat tilattavissa Suomeen, koska niille on jonkun verran kysyntää ja niiden tilaaminen on vapautunut 4.4.2023. Monet nuuskan käyttäjät eivät pidä nuuskan pimeiden markkinoiden tukemisesta ja tiedostavat, että niin nuuskan myynti kuin ostaminenkin Suomessa on laitonta. Vahvat nikotiinipussit netistä tuovat uuden, täysin laillisen vaihtoehdon nuuskan käyttäjille, sillä nyt monet voivat tilata tupakattomia nikotiinipusseja sillä nikotiinipitoisuudella, johon ovat nuuskaa käyttäessään tottuneet.

Nikotiinipussit.com – asiakkaan asialla

Me nikotiinipussit.comilla huolehdimme aina asiakkaistamme ja varmistamme tilausten laillisuuden. Noudatamme tullin ohjeistuksia ja lakeja nikotiinipussien etämyynnistä säntillisesti, ja pidämme huolta siitä, että asiakkaamme saavat nauttia koko valikoimastamme täysin vailla huolta.

Kaikki vahvuudet nikotiinipussit.comilta

Valikoimastamme löydät ainoastaan Suomessa täysin laillisia, 2 mg nikotiinia sisältävistä nikotiinipusseista aina markkinoiden vahvimpiin nikotiinipusseihin. Voit valita vapaasti joko miedot tai vahvat nikotiinipussit täysin omien nikotiinimieltymyksiesi mukaan.

Ei määrärajoituksia

Entiset tilausmäärärajoitukset ovat jääneet historiaan 4.4.2023 tapahtuneiden muutosten jälkeen ja nyt voit tilata niin suuren määrän nikotiinipusseja kerrallaan kuin itse haluat.

ETA-alueelta Suomen ulkopuolelta

Kauppamme sijaitsee ETA-alueella, mutta Suomen ulkopuolella, joten nikotiinipussien tilaaminen kaupastamme on senkin puolesta täysin turvallista ja laillista.

Tumppaa röökit ja laita pussit suuhun

Vahvat nikotiinipussit – miten voisin kokeilla?

Vahvojen nikotiinipussien kokeileminen on nyt helpompaa kuin koskaan! Sinun ei tarvitse enää matkustaa Ruotsiin tai Viroon, vaan voit tilata vahvat nikotiinipussit valikoimastamme lähimpään postin pakettiautomaattiin täysin turvallisesti ja laillisesti. Valikoimamme täydentyy vahvojen nikotiinipussien osalta koko ajan ja pian löydät valikoimastamme kaikki suosituimmat maut ja vahvuudet.

Vahvat nikotiinipussit Virossa

Mikäli haluat kokeilla vahvoja nikotiinipusseja reissun päällä, yksi helppo ja nopea matkakohde on Suomenlahden toisella puolella sijaitseva Viro. Lauttamatka Tallinnaan ja eteesi avautuu uskomaton valikoima vahvoja nikotiinipusseja. Nikotiinipussit ovat Virossa todella suosittuja ja nikotiinipussit ovat siellä suosiossa ohittaneet nuuskan käytön. Nikotiinipussit ovat myynnissä Tallinnassa todella yleisesti, ja voit ostaa nikotiinipusseja esimerkiksi R-kioskilta.

Suosituimmat nikotiinipussit Virossa ovat sisältävät nikotiinia 16mg annospussia kohden. Yksi suosituimmista on Skruf nikotiinipussit. Skruf on hyvin perinteinen ruotsalainen nuuskavalmistaja, joka on tehnyt nuuskaa jo kohta kaksi vuosikymmentä. Skruf tehdas sijaitsee Sävjössä ja nuuskatehtaan mittakaavasta puhuu tehtaan lähes 300 työntekijää. Tupakattomia nikotiinipusseja Skruf alkoi valmistamaan vuonna 2018 ja se on ollut suuri tekijä vahvojen nikotiinipussien markkinoilla.

On vahvat ja TOSIvahvat nikotiinipussit

Virossa myytävien nikotiinipussien nikotiinipitoisuudet voivat olla myös suorastaan valtavia. Esimerkiksi Pablo nikotiinipusseissa nikotiinipitoisuus on 50 milligrammaa grammaa kohden. Kun yksi Pablo nikotiinipussi painaa 0.5 grammaa, on annospussissa näin ollen 25mg nikotiinia. Tällainen Pablo nikotiinipussi on jo niin vahva, että se voi aiheuttaa nikotiinimyrkytyksen kaltaisia oireita jopa kokeneelle nikotiinin käyttäjälle.

Vahvat nikotiinipussit Ruotsissa

Vahvat nikotiinipussit eivät ole jääneet täysin nuuskan jalkoihin myöskään Ruotsissa, vaan myös nuuskan luvatussa maassa maistuu tupakaton ja vahva nikotiininuuska. Jos siis haluat kokea vahvan nikotiininuuskan tuntumaa ja olet matkailemassa pohjoisessa päin, temppu onnistuu helposti esimerkiksi Haaparannassa. Nuuska ja Haaparanta on suomalaisten nuuskan käyttäjien kultainen kombinaatio ja Haaparannasta onkin kärrätty nuuskaa Suomeen jo vuosikausia, aina vain kiihtyvään tahtiin. Haaparannan nuuska kauppiaat, kuten Nuuskakairan Tukku – Snusgrossen, ovat myös havainneet vahvan nikotiininuuskan suosion, ja nikotiinipussit ovatkin löytäneet kaikkien suosituimpien nuuskatukkujen hyllyille.

Suosituimpia vahvoja nikotiinipusseja Haaparannan nuuskatukuissa näyttäisivät valikoiman perusteella olevan Killa nikotiinipussit. Killa nikotiininuuskan sisältämä nikotiinin määrä vaihtelee 16 milligrammasta aina yli 50 milligramman vahvuisiin pusseihin.

Suositukset vahvojen nikotiinipussien sijaan

Vaikka vahvat nikotiinipussit ovatkin nyt vapautuneet myyntiin myös Suomessa, kannattaa yleisesti pitäytyä mahdollisimman miedoissa nikotiinituotteissa. Nikotiini on voimakasta riippuvuutta aiheuttava aine ja kaikkein vahvimpia nikotiinipusseja tai nuuskaa käyttäessä nikotiinitoleranssit voivat kasvaa todella suuriksi. Jos 4 mg nikotiinipussit eivät ole riittävän vahvoja pitämään nikotiinihimoasi kurissa, voit kokeilla vaikkapa vain hieman vahvempia, 6 mg tai 8 mg vahvuisia nikotiinipusseja. Mutta jos olet tottunut vahvojen nuuskien käyttäjä, voi olla että joudut aloittamaan vahvemmilla nikotiinipusseilla.

Miksi nikotiininuuska toimii hyvin myös 4mg vahvuudella?

Nikotiininuuska on ollut jo kauan suosittu vaihtoehto tupakoinnille tai nuuskan käytölle Suomessa. Miksi nikotiininuuska sitten on niin paljon suositumpi, kuin esimerkiksi nikotiinipurukumi tai nikotiinitabletit? Tähän ei varmastikaan ole pelkästään yhtä vastausta, mutta koska olemme tehneet nikotiinipussi kauppaa jo niin kauan, olemme saaneet paljon kokemuksia ja kommentteja siitä, miksi nikotiinipussi on toimiva.

  • Nikotiinipussi on olemukseltaan lähellä nuuskapussia
  • Nikotiininuuska on saatu tuntumaan hyvin nuuskamaiselta, eli se ”poraa”
  • Nikotiinipusseja on saatavilla todella montaa eri makua ja nyt myös vahvuutta
  • Nikotiinipusseja on saatavilla jokaiselle sopivalla ”porauksella”
  • Voit tilata nikotiininuuskaa Suomeen täysin laillisesti ja helposti

Siinä muutamia pääpointteja siitä, miksi nikotiininuuska on niin suosittua. Tupakoinnin lopettaminen on aina tapetilla ja tupakointi Suomessa onkin vähentynyt vuosi vuodelta, ja samalla kaikkien nikotiinikorvaushoitotuotteiden myynti on kasvanut merkittävästi.

Koronapandemia buustasi tupakoinnin lopettamishalukkuutta

Koronapandemian vallattua maailman, tupakoinnin lopettaminen nousi entistäkin enemmän esiin, sillä hyvin nopeasti havaittiin tupakoinnin lisäävän vakavaan koronatautiin sairastumisen riskiä todella paljon. Tämän tiedon julkaisemisen jälkeen tupakoinnin lopettamishalukkuus kasvoi räjähdysmäisesti, myös globaalisti.

Pelkästään Suomessa koronavuonna 2020 tupakoinnin lopettaneista yli 15 % kertoi lopettaneensa nimenomaan koronapandemian vuoksi, joka tarkoittaa yli 10 000 tupakoivaa ihmistä! Tämä on merkittävä määrä ja olemme ylpeitä siitä, että olemme voineet olla tarjoamassa vaihtoehtoja tupakoinnille.

Suosituimmat lailliset nikotiinipussit

Suosituimmat nikotiinipussit, etenkin nuuskaa käyttämään tottuneille tai vahvasta nikotiininuuskasta kiinnostuneille, ovat sellaiset nikotiinipussit joiden poraus ja suutuntuma on mahdollisimman vahva.

Tähän tuotekategoriaan suosittelemme valikoimastamme :

Jos taas olet tupakoinnin lopettamista harkitseva ja siihen apukeinoja etsivä, etkä ole tottunut sen kaltaiseen tuntumaan suussasi mitä nuuska tuo, suosittelemme ainakin aluksi hieman vähemmän poraavia nikotiinipusseja. Toisin kuin nuuska, nikotiinipussi voi olla hyvinkin miellyttävä kokemus suussasi; maistua ja tuoksua raikkaalle, eikä myöskään tunnu pahalle.

Muutama suosituin tuotteemme tupakoinnin lopettamiseen:

Varasto loppu
(103) 4,49
(224) 5,90
Varasto loppu
(67) 3,50
Varasto loppu
(60) 5,90

Ovatko vahvat nikotiinipussit turhia?

Asiasta voi olla montaa eri mieltä, mutta periaatteessa kyllä ne ovat. Tämä koskee sekä nuuskaa että nikotiininuuskaa: nykypäivänä suosiota niittävät, naurettavan korkeat nikotiinipitoisuudet, ovat aivan turhia. Vaikka 4mg kuulostaa olevan hyvin pieni määrä nikotiinia, kuten se onkin, laadukkaasti valmistetussa tuotteessa se on aivan riittävä määrä nikotiinia niin nuuskaan kuin poltettavaan tupakkaankin tottuneelle kuluttajalle. Jos tämä nikotiinin määrä riittää pitämään vieroitusoireet kurissa, mitä järkeä on nostaa se moninkertaiseksi? Aivan.

Olisiko tänä vuonna uudenvuodenlupauksen aika?

Uusivuosi lähestyy ja tänäkin vuonna kymmenet tuhannet suomalaiset tekevät uudenvuoden kunniaksi jonkun tärkeän lupauksen. Yleisimmät uudenvuodenlupaukset liittyvät aina jollakin tavalla itsensä kehittämiseen; lupaus kasvattaa kuntoa ja liikkua enemmän, lupaus painonpudotuksesta, lupaus perheen paremmasta huomioimisesta ja niin edelleen. Listalla on usein myös lupaus tupakoinnin lopettamisesta tai nuuskan käyttämisen lopettamisesta.

Lupaus tupakoinnin lopettamisesta tai nuuskan käyttämisen lopettamisesta kariutuu useimmiten siihen, ettei lopettamiseen olla valmistauduttu tilanteen vakavuuden edellyttämällä tasolla. Uudenvuoden juhlien jälkeen kaupasta juostu nikotiinipurukumipaketti on hyvin heppoinen apu siinä vaiheessa, kun lopettaminen on jo konkreettista ja vieroitusoireet alkavat painaa päälle.

Mikäli päädyt tänä vuonna tekemään vastaavan lupauksen, muista valmistautua hyvin ja tsekkaa tämä lista ennakkoon:

  • Kun olet päättänyt päivän, 1.1.2022, pysy siinä päivämäärässä tiukasti.
  • Älä yritä auttaa lopettamista esimerkiksi siten, että aloitat lakkoilemaan muutamaa päivää ennen sovittua päivää ja hermostut lopettamisesta jo etukäteen. Elä aivan normaalisti lopettamispäivään saakka!
  • Hoida itsellesi valmiiksi sinulle sopivia korvaushoitotuotteita, sillä ne jopa kaksinkertaistavat mahdollisuutesi onnistumiseen!
  • Aseta tavoitteita, voit esimerkiksi helposti laskea missä vaiheessa olet säästänyt tietyn määrän rahaa olemalla polttamatta, ja palkitse itsesi tavoitteisiin pääsystä!
  • Kerro kaikille läheisillesi, että olet lopettanut / lopettamassa ja pyydä tarvittaessa tukea.

Muista että tällä uudenvuodenlupauksella saat alas monta kärpästä yhdella iskulla. Tupakoinnin tai muiden tupakkatuotteiden käytön lopettaminen on aina todella suuri palvelus omalle terveydellesi ja sen päätöksen tekemällä saat varmasti virtaa myös muihin terveellisempiin päätöksiisi! Myös läheisesi välttyvät passiiviselta tupakoinnilta tai nuuskan hajulta, etkä näytä huonoa esimerkkiä omille – tai yleisestikään lapsille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sivustomme käyttää evästeitä. “Hyväksy” -nappia painamalla hyväksyt evästeiden käytön. Evästeet tekevät sivustomme käyttämisestä helppoa, nopeaa ja käyttäjäystävällistä.